Gori Mislov do kod Nikšića: "Situacija je dosta alarmantna"

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića u gašenju požara trenutno su uključena dva vatrogasna vozila.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2017. 16:47h

Na privremenoj deponiji Mislov do, koja je od centra Nikšića udaljena oko šest kilometara, izbio je požar. Na gašenju požara uključeni su vatrogasci, kao i vozilo Komunalnog preduzeća.

„Oko 15,30 časova došlo je do eksplozije. Izašao sam vani i plamen je već počeo sve da hvata. Vjetar je veoma brzo proširio vatru koja se proširila kao šumski požar. Pozvao sam direktora, a on vatrogasce“, kazao je stražar na deponiji, Miloš Bojanić.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Veselina Gardaševića u gašenju požara trenutno su uključena dva vatrogasna vozila.

“Situacija je dosta alarmantna. Ako bude potrebno uključićemo i treće vozilo. Pratićemo situaciju na terenu i shodno njoj reagovati”, kazao je Gardašević.

Prošle godine u aprilu je na pomenutoj deponiji takođe izbio veći požar, dok su manji požari česti. U aprilu je u gašenju požara učestvovalo šest vatrogasaca sa troje vozila i vatrogasnim topom, zajedno sa vozilima Komunalnog preduzeća i potrošene su 23 cistijerne vode

Mislov do, površine od blizu dva hektara, koji je prije više od deset godina određen kao privremena deponija i dalje je jedino odlagalište gradskog otpada. Godišnje se na pomenutoj deponiji odloži do 32 hiljade tona komunalnog otpada. Ekolozi i mještani okolnih naselja su više puta tražili od opštine da se deponija zatvori i da se pristupi njenoj sanaciji.

Galerija

Bonus video: