Luštica Bay: Stanje redovno, nema posljedica požara

U kompleksu su u toku i radovi na nekoliko gradilišta, na objektu hotela Čedi Luštica Bay i porodičnim zgradama u zaleđu
53 pregleda 0 komentar(a)
Luštica Bay, Foto: Siniša Luković
Luštica Bay, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.07.2017. 14:20h

U novom turističkom gradu Luštica Bay koji se gradi na oko 690 hektara zemljišta na tivatskom dijelu poluostrva Luštica, život se odvija ustaljenim ritmom, stanje je redovno i ne osjećaju se posljedice velikog požara koji je izbio u susjedstvu kompleksa zaprijetivši, u jednom trenutku, da promjenom pravca ugrozi i trasu prema naselju, kazali su iz tog turističkog kompleksa.

„Naši stanovnici koji trenutno borave u Luštica Bay-u, uživaju u suncu, plaži i drugim ljetnjim aktivnostima u gradu. Veliku zahvalnost dugujemo vatrogasnim jedinicama Tivta, Budve, Kotora i Herceg Novog i dobrovoljnom vatrogasnom društvu Krtoli koji su juče uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju u uvali Pržno, a i danas kontrolišu požar. Takođe smo jako zahvalni privatnim kompanijama i mještanima koji su pritekli u pomoć dopremajući dodatne količine vode, policiji koja je tokom cijelog dana i noći obezbjeđivala prilaz lokaciji, opštinskim službama na čelu sa gradonačelnicom Snežanom Matijević koje su juče bile na licu mjesta, te službama Aerodroma Crne Gore jer su na raspolaganje stavile svoje kapacitete, u slučaju potrebe," saopštila je danas Maja Simović, direktorica sektora upravljanja destinacijom u Luštica Development.

U kompleksu u kome u svojim stanovima boravi nekoliko desetina turista iz cijelog svijeta, u toku su i radovi na nekoliko gradilišta, na objektu hotela Čedi Luštica Bay i porodičnim zgradama u zaleđu.

Bonus video: