UPRKOS OBEĆANJIMA DA NEĆE BITI NESTAŠICA

Česme u nekim barskim naseljima suve za vikend

Iz Vodovoda su prekjuče saopštili da je došlo do novog kvara na izlaznom čeličnom cjevovodu 400 mm iz rezervoara Šušanj, nedaleko od mjesta popravljene havarije, za što je okrivljena “dotrajalost čeličnog cjevovoda starog više od 30 godina”
63 pregleda 3 komentar(a)
Bar, Foto: Radomir Petrić
Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.07.2017. 18:14h

Kada je prošlog petka predsjednik Opštine Bar Zoran Srzentić donio Odluku o zaštiti javnog interesa, kojom je naložio DOO “Vodovod i kanalizacija” Bar da odmah počne preuzimanje “dovoljnih količina vode” iz sistema Regionalnog vodovoda (RV), građani i turisti u Baru, pogotovo oni na višim kotama prigradskih naselja, ponadali su se da je došao kraj njihovim mukama sa nestašicom vode.

Optimizam mještana i turista istog dana, u petak, pojačalo je i obavještenje vodovoda da je konačno otklonjen kvar na čeličnom cjevovodu iz rezervoara Šušanj, uz najavu da će tako još tokom vikenda biti omogućen prihvat vode iz RV. Međutim, razvoj situacije nije išao u prilog ovim iščekivanjima.

Iz Vodovoda su prekjuče saopštili da je došlo do novog kvara na izlaznom čeličnom cjevovodu 400 mm iz rezervoara Šušanj, nedaleko od mjesta popravljene havarije, za što je okrivljena “dotrajalost čeličnog cjevovoda starog više od 30 godina”.

“Do konačne opravke cjevovjoda DOO Vodovod i kanalizacija Bar objektivno ne može da postupi po predsjednikovoj odluci o obaveznom preuzimanju vode iz sistema RV. Trenutno stanje vodosnabdijevanja na području Bara je zadovoljavajuće, osim u naseljima koja gravitiraju izvorištima Zaljevo i Sustaš, za koja ne postoje tehnički uslovi za prihvat vode iz sistema RV”, saopštili su iz Vodovoda.

Preporučujemo za Vas