Podgorica: Uredili su dvije planinarske staze

U Sekretarijatu smatraju da će staze , kao jednodnevne ture srednje težine, doprinijeti popularizaciji aktivnog turizma, kao i obogatiti turističku ponudu Podgorice
156 pregleda 0 komentar(a)
duklja_2, Foto: V.BELOJEVIĆ
duklja_2, Foto: V.BELOJEVIĆ
Ažurirano: 30.06.2017. 19:56h

Projekat uređenja dvije planinarske staze Duklja - Gornji Rogami - Vežesnik, u dužini od 10 kilometara i Bukumirsko jezero - Štitan - Surdup u dužini od devet kilometara realizovali su Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje i Planinarski klub „Gorica“.

„Projekat je obuhvatao uređenje infrastrukture planinarske staze koji je podrazumijevao određivanje njene prirodne trase, markiranje standardizovanom planinarskom signlizacijom na svim važnim raskrsnicama staze , uređenje vidikovca i odmorišta, kao i izradu brošure u cilju njenog bezbjednog korišćenja i markentiške promocije“, saopšteno je iz Sekretarijata.

U Sekretarijatu smatraju da će staze , kao jednodnevne ture srednje težine, doprinijeti popularizaciji aktivnog turizma, kao i obogatiti turističku ponudu Podgorice.

Sekretarijat u Planinarskog kluba „Gorica“ će krajem jula organizovati manifestaciju „Dani Gorice na Bukumirskom jezeru" kada će promovisati pješačke i planinarske staze na području Podgorice.

Bonus video: