Odloženo odlučivanje o poskupljenju vode

Ni Vučelić ni predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih juće nijesu odgovarali na pozive i SMS poruku “Vijesti”, kako bi odgovorili zašto najavljene odluke nema na dnevnom redu julskog zasjedanja
2 komentar(a)
Vladan Vučelić, Foto: Luka Zeković
Vladan Vučelić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.06.2017. 20:22h

Odluka o najavljenom poskupljenju vode od 22,3 odsto neće se naći na dnevnom redu sjednice Skupštine Glavnog grada, koja je zakazana za 28. jul.

Direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija Vladan Vučelić je “Vijestima” nedavno kazao da će se odluka o poskupljenju vode naći pred odbornicima na julskoj sjednici.

Vučelić je tada kazao da je odluka trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine u junu, ali je izostavljena zbog inicijative opozicije da se smijeni upravni odbor Vodovoda i kanalizacije.

Ni Vučelić ni predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih juće nijesu odgovarali na pozive i SMS poruku “Vijesti”, kako bi odgovorili zašto najavljene odluke nema na dnevnom redu julskog zasjedanja.

Suhih je ranije za medije izjavio da ne podržava poskupljenje vode i da će glasati protiv ukoliko odluka odbora direktora Vodovoda stigne u skupštinsku proceduru.

On je tada izjavio da bi poskupljenje vode trebalo da bude posljednja aktivnost koju Vodovod treba da sprovede. Protiv poskupljenja vode su i svi opozicioni odbornici.

Zbog najavljenog poskupljenja vode, na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta se, na inicijativu Socijaldemokratske partije, raspravljalo o povjerenju Odbora direktora Vodovoda. Odbor na toj sjednici nije smijenjen, jer predlog nije dobio podršku većine odbornika.

Bonus video: