Tivat: Begovićki i Čičareviću otkaz nakon 17 godina ?

Na konferenciji za novinare koju je održala u prostorijama Bokeškog Foruma zajedno sa predsjednikom te partije dr Andrijom Petkovićem, Begović je objasnila da su ona il koega Čičarević jedini radnici “Parking sistema i garaža Montenegro” koje nova firma PST što preuzima gazdovanje javnim parkiralištima u Tivtu, ne namjerava preuzeti od 1.jula kada PST bude počeo da obavlja tu djelatnost
228 pregleda 1 komentar(a)
Andrija PEtković Elza Begović, Foto: Siniša Luković
Andrija PEtković Elza Begović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 29.06.2017. 14:59h

Dugogodišnja radnica preduzeća “Parking sistem i garaže Montenegro” u Tivtu Elza Begović optužila je direktora novoformirane opštinske firme “Parking sistem Tivat” (PST) diplomiranog učitelja Slavišu Ognjanovića (DPS), da nju i kolegu Sašu Čičarevića, namjerav da ostavi bez posla i to po političkoj liniji.

Na konferenciji za novinare koju je održala u prostorijama Bokeškog Foruma zajedno sa predsjednikom te partije dr Andrijom Petkovićem, Begović je objasnila da su ona il koega Čičarević jedini radnici “Parking sistema i garaža Montenegro” koje nova firma PST što preuzima gazdovanje javnim parkiralištima u Tivtu, ne namjerava preuzeti od 1.jula kada PST bude počeo da obavlja tu djelatnost.

Ona je za to direktno optužila direktora Ognjanovića.

“Za razliku od ostalih zaposlenih, mom kolegi Saši Čičareviću, koji radi pet godina, i meni koji radim 17 godina je preko našeg šefa Stevana Rankovića, poručeno da ćemo sa preuzimanjem parkinga u nadležnost Opštine Tivat, biti poslati na biro. Sve do tada nisam strepila za svoj posao, jer sam ga 17 godina obavljala savjesno o čemu svjedoči i preporuka mog bivšeg direktora. Istovremeno, sa novim direktorom – učiteljem po struci Ognjanovićem, imala sam samo jedan neprijatan susret. Bez kucanja, bez dobar dan, ušao je u moju radnu prostoriju i tražio nekakav metar. Već tada mi je bilo jasno da je komunikaciju sa njim teško ostvariti i da priče o tome kako je izjavio da u novoj firmi mogu da rade samo ljudi sa super vezom imaju pokriće. Ja ne tražim da se vratim na posao, jer učitelja sam imala prije 40 godina, a u ovim godinama potreban mi je direktor koji se ophodi na pravi način”, kazala je Begović dodajući da želi da njenu priču čuju svi građani Tivta.

“Takođe, mislim da zaslužujem odgovor na pitanje: zašto sam u špicu sezone kada se gromoglasno najavljuje da je potrebno 6.000 sezonskih radnika, šaljem na biro. Da li je to zato što nisam politički podobna, ili je to zbog moje vjeroispovjesti ? Zbog mojih radnih kvaliteta sigurno nije, jer se i u preporuci kojundajem na uvid, jasno vidi da se moj dotadašnji pretpostavljeni sa dužnom pažnjom odnosi prema mojim kvalitetima, naročito naglašavajući moj rad sa eksternim subjektima”, istakle je Begović dodajući da će zaštitu svojih prava potražiti kod ombudsmana i na drugim višim instancama.

Ona je kazala das u joj iz PST tražili da ona i njen kolega Čičarević koji rade na parkingu na aerodromu Tivat, obučavaju četvoro novih radnika te firme koji bi trebali da zauzmu njeno i kolegino radon mjesto, a što je Begović odbila da uradi.

Predsjednik BF dr Andrija Petković zahvalio se Elzi Begović što je u ovoj organizaciji, iako nije njen član, “prepoznala subjekt spreman da se bori protiv nepravde”.

“Begović je pokazala je građansku hrabrost, koja nam je svima potrebna. Moramo zajedno ustati protiv svih oblika nepravde. Ovo što se njoj desilo danas, sjutra se može desiti bilo kome od nas ako okrećemo glavu. Nemojmo zaboraviti da niko ko je svoju sreću gradio na tuđoj nesreći nije dobro prošao”, rekao je Petković.

Ognjanović: Netačne tvrdnje osobe koja je politički zloupotrebljena

Slaviša Ognjanović odbacio je kao netačne tvrdnje Begovičeve ističući d a je ona otkaz dobila od svoje aktuelne firme “Parking system i garaže Montenegro” i da je Begović “očito politički zloupotrebljena od strane BF”.

“PST trenutno osim mene, nema niti jednog radnika. Nenamo nikakvu obavezu prema firmi “Parking sistem i garaže Montenegro” koja je do sada upravljala parkiralištima u Tivtu na osnovu ugovora sa Optzinom čije je važenje isteklo, a samim tim ni prema njihovim dosadašnjim zaposlenima. U PST će se radnici primati isključivo legalnim putem, sa evidencije tuivatskog Biroa rada”, kazao je “Vijestima” Ognjenović.

Bonus video: