Berane: Plesni klub "Duga" priredio godišnji koncert

Na beranskoj sceni je premijerno izvedena koreografija osmišljena za projekat “Crna Gora u ritmu Evrope”
234 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2017. 13:36h

Povodom osam godina postojanja i rada, Plesni klub „Duga” priredio je godišnji koncert pod nazivom “The Greatest”.

Publici je predstavljeno jedanaest koreografija različitih plesnih stilova show dance, hip-hop, street dance show, musical theater dance i etno-folk dance.

Izvedene su i koreografije koje su više puta nagrađivane na međunarodnim takmičenjima.

Najstarije članice Duge izvele su pet koreografija “Salute”, “Izrael”, “Work”, “Be Italian” i “Men in Black”, a sa grupom “Diamonds” “NLO na farmi”.

Mlađe grupe su izvele koreografije “Čajanka”, “Lutke” i “Move”, a najmlađa grupa Pčelice predstavila se koregrafijom “Mamma Mia”.

Na beranskoj sceni je premijerno izvedena koreografija osmišljena za projekat “Crna Gora u ritmu Evrope”.

Osim plesnih grupa, na koncertu su nastupili u članovi Kulturno-umjetničkog društva “Duga” sa koreografijom “Vrsuta – moderni stil”.

Protekli period je bio veoma uspješan za “Dugu”, koja je osvojila 12 pehara za koreografije na tri međunarodna takmičenje. Osim redovnih nagrada osvojili su i specijalne nagrade na Island Dance Competition. PK “Duga” je za koreografiju “Salute” osvojio specijalnu nagradu, besplatna kotizacija na takmicenju Amsterdam Dance Open 2018, a za koreografiju “Čajanka” besplatne kotizacije na Vršac Grand Prix.

Plesnu sezonu je obilježilo i učešće na takmičenju “Crna Gora u ritmu Evrope”. Članovi PK “Duga”, bili su na trećem mjestu prema glasovima publike.

Galerija

Bonus video: