Kadar SD-a nije po volji šefice BS-a

Kenana Strujić već je glasala protiv nekih koalicionih odluka... Šta iza toga slijedi - vidjećemo, kaže Šećer Bajrović (SD)
357 pregleda 11 komentar(a)
Kenana Strujić, Foto: Goran Malidžan
Kenana Strujić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 27.06.2017. 06:24h

Odbor za izbor i imenovanje Skupštine Opštine Pljevlja nije juče podržao predog Upravnog odbora preduzeća “Grijanje” da se za direktora izabere Ifet Avdović (Socijaldemokrate).

Izbor Avdovića nije podržala odbornica i predsjednica Opštinskog odbora Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić, koja je bila uzdržana.

Za izbor Avdovića glasali su odbornici SD Šećer Bajrović i DPS-a Danijel Živković, a protiv su bili nezavisni odbornik Nikola Rovčanin i Dušan Jović (SNP).

Sjednici nijesu prisustvovali odbornici Zoran Tabaš (DPS) i Sanja Đondović (Pokret za Pljevlja).

BS sa DPS-om i SD-om ima većinu u lokalnom parlamentu.

Strujićeva juče nije željela da komentariše zašto nije glasala za izbor Avdovića.

“Nijesam bila protiv njegovog izbora, samo sam prilikom glasanja ostala uzdržana, što je velika razlika. Čovjeka i ne poznajem“.

Avdović je dugo radio kao direktor filijale CKB banke i Prve banke u Pljevljima, a dugo godina i kao ekonomista u Fabrici automobila u Priboju.

U SD-u kažu da su iznenađeni su izostankom podrške BS-a.

“Nije nam jasno zbog čega odbornica Strujić nije glasala za gospodina Avdovića. BS i DPS imaju koalicioni sporazum, a mi smo samo partneri u vlasti... Ona je već glasala protiv nekih koalicionih odluka, a i to je bila koaliciona odluka. Šta iza toga slijedi - vidjećemo. To je stvar vrha partije da se dogovore šta će se dalje raditi. Pretpostavljam da mora da ide novi konkurs“, rekao je Bajrović.

S obzirom da predlog Upravnog odbora nije prošao Odbor za izbor i imenovanje Skupština o njemu se neće izjašnjavati na narednoj sjednici.

Grijanje već pola godine nema izvršnog direktora, nakon što je sredinom decembra prošle godine tadašnji direktor Besalet Bošković podnio neopozivu ostavku.

Funkciju vršioca dužnosti izvršnog direktora obavlja jedna od zaposlenih radnica.

Prije Boškovića direktor Grijanja bio je Branislav Veljković kojeg je Odbor direktora smijenio zbog navodnog potpisivanja štetnog ugovora kojim je građanina na duži period oslobodio plaćanja usluge grijanja.

Veljković je jedini pljevaljski rukovodilac koji je nakon raskola u SDP-u podržao Ranka Krivokapića.

Bonus video: