Lopovluk u Petrovcu: Slučajno otkriven "divlji" priključak

U Komunalnoj inspekciji i policiji navode da je inspektor na licu mjesta uradio zapisnik i fotoelaborat i da će slučaj biti procesuiran
99 pregleda 13 komentar(a)
Petrovac hotelski kompleks cijev, Foto: Privatna arhiva
Petrovac hotelski kompleks cijev, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.06.2017. 14:55h

Nadležni ispituju ko je u Petrovcu godinama krao ogromnu količinu vode, nakon što je na šetalištu slučajno otkriven “divlji” priključak - cijev koja je mjesečno “vukla” 12.000 eura.

U budvanskom “Vodovodu” kažu da je riječ o možda najvećem otkrivenom nelegalnom priključku i procjenjuju da je ljeti kradeno najmanje 4.000 kubika vode mjesečno, s obzirom na promjer cijevi.

Ističu da imaju saznanja ko se nelegalno priključio na mrežu, ali da neće saopštavati detalje dok se ne utvrdi istina.

“Nakon što se utvrdi ko je postavio ovu cijev, obavijestićemo nadležne organe“, rečeno je “Vijestima” u “Vodovodu”.

Nedaleko od mjesta gdje je otkriven “divlji” priključak nalaze se hotelski kompleksi sa bazenima...

Nakon pronalaska cijevi, u “Vodovodu” kažu da su u prvi mah pomislili da je riječ o nekoj grešci, ali da je detaljnim uvidom utvrđeno da priključka nema u njihovom registru.

“Odmah smo o svemu obavijestili Komunalnu policiju i inspekciju koja je došla na lice mjesta i napravila zapisnik. Za sada ne znamo ko je postavio ovu cijev. Da bi se utvrdilo ko je potrošač, moraćemo da kopamo u pravcu cijevi kako bi došli do onoga ko je koristio besplatnu vodu“.

U Komunalnoj inspekciji i policiji navode da je inspektor na licu mjesta uradio zapisnik i fotoelaborat i da će slučaj biti procesuiran.

Radnici “Vodovoda” cijev su pronašli slučajno, nakon prijave građana da se na šetalištu dogodila havarija i da je voda počela da kulja između kamenih ploča.

Alarmirana je tehnička ekipa koja je došla da sanira oštećene.

Ne sluteći na šta će naići, radnici su kopali kako bi došli do metar i po ukopane glavne cijevi koja je postvaljena prije nekoliko godina, kada je izgrađeno i gradsko šetalište.

“Imali su šta da vide - na glavni vod prikopčanu veliku cijev koja ne postoji u registru”.

U “Vodovodu” kažu da sumnjaju da se voda krala uglavnom ljeti, jer bi tako veliki gubitak “upao u oči” tokom zime.

Navode da je gotovo izvjesno da na kraju cijevi postoji ventil, odnosno da se voda uzimala po potrebi. S obzirom da je riječ o cijevi velikog promjera, ističu da sumnjaju da iza svega stoji veliki potrošač. “Vijestima” je rečeno da je tolika cijev mogla da obezbijedi dovoljno vode za najmanje desetak vila sa apartmanima.

Bonus video: