Počeli "Dani Njemačke" u Podgorici

„Voljeli bismo da posljedica i rezultat 'Dana Njemačke' bude što veći broj crnogorskih roditelja koji podržavaju djecu u namjeri da uče njemački jezik, kako bi upravo ono što su vidjeli na manifestaciji možda jednog dana vidjeli u Njemačkoj kada je budu posjetili“, izjavio je Matern
199 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2017. 16:55h

Manifestacija „Dani Njemačke“, počela je danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici, a posjetioci osim uživanja u kulturno - umjetničkom programu, mogu besplatno da probaju njemačko pivo i perece.

Manifestacija, koja će trajati i sjutra, održava se u okviru „Podgoričkog ljeta 2017“.

Planiran je performans umjetničke grupe „Tape That“ iz Berlina, a od 21 časa nastup elektro-pop muzičara Dyko.

Nakon umjetničkog programa učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“, za sjutra je najavljen nastup jazz-kvintet Duško Gojković iz Minhena.

Cilj manifestacije je jačanje dobrih njemačko-crnogorskih odnosa, građane Crne Gore zainteresovati za njemački jezik i približiti im njemačku kulturu.

Ambasador Savezne republike Njemačke u Crnoj Gori Hans Ginter Matern kazao je da događaj organizuju kako bi posjetiocima pokazali da, pored dobrih političkih i ekonomskih veza između Njemačke i Crne Gore, imamo i dobre kulturne veze, te da ih ujedno i poboljšaju.

„Voljeli bismo da posljedica i rezultat 'Dana Njemačke' bude što veći broj crnogorskih roditelja koji podržavaju djecu u namjeri da uče njemački jezik, kako bi upravo ono što su vidjeli na manifestaciji možda jednog dana vidjeli u Njemačkoj kada je budu posjetili“, izjavio je Matern.

U okviru manifestacije, Matern će sjutra uručiti gradonačelniku Slavoljubu Stijepović skulpturu Badi mede.

Skulpturu visoku dva metra su dizajnirali i oslikali crnogorski učenici i studenti, kao simbol njemačko-crnogorskog prijateljstva.

Pobjednički dizajn za oslikavanje Badi mede je rad učenice Aleksandre Ćalić iz srednje škole „Ing. Marko Radević“

Galerija

Bonus video: