BAR: Prva akademija Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole

Nakon prijema diploma, predstavnici maturanata Selma Metanović, Milica Zejak, Damjana Tijanić i Natalija Jelić održali su kratke govore o danima provedenim u školi
413 pregleda 0 komentar(a)
Maturanti, EUŠ, Bar, luče, Foto: Radomir Petrić
Maturanti, EUŠ, Bar, luče, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.06.2017. 07:21h

Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola u Baru priredila je u sali Doma kulture prvu akademiju - svečanost dodjele diploma maturantima, koju su pored sada već bivših đaka EUŠ pratili i njihovi mnogobrojni roditelji. Đak generacije je Ksenija Dragović, a titulu najboljih učenika IV razreda podijelile su Kristina Lukolić i Jelena Bokan. Odlukom Nastavničkog vijeća, za najboljeg učenika I razreda proglašen je Danijel Sitnikov, II razreda - Bogdana Tijanić, a III razreda Alina Osmanović.

Dobitnica „Luča A“ je Milica Vukosavović, a „Luče B“ Kristina Lukolić, Adelisa Nikičić, Kristina Božović, Iva Vučićević, Anita Jovanović, Šefika Beharović. Dragana Maljević i Ksenija Dragović.

"Na životnim raskrsnicama izuzetno je bitno izabrati pravi put, a vi niste pogriješili dolaskom u ovu školu, na čemu smo vam zahvalni. Želimo vam sve najbolje u budućem životu i radu, uvjereni da ćete i na ostalim važnim životnim prekretnicama donositi samo dobre odluke," poručila je maturantima direktorica škole Tanja Spičanović.

Nagrađeni su i učenici koji su se istakli u vannastavnim aktivnostima-Milica Pavlović (I-3), Faruk Husović (I-1), Haris Ćorović (I-1), Jelena Vukčević (I-1), Marko Orlandić (II-1), Sara Borančić (II-1), Duško Sekulić (II-1), Danica Vojvodić (III-1), Marijana Martinović (III-2), Vasilisa Radović(III-2) i Anđela Jovanović (III-3). Prvi put pohvaljeni su i nagrađeni učenici koji se školuju za zanimanja kuvar i konobar - Damjana Tijanić (IV-6), Enesa Hamzić (III-6),Milovan Bukilić (III-5) i Amir Papazi (I-6).

U prigodnom programu školskog dramskog studija „Entuzijasti“, nastupili su Danica Vojvodić, Marko Orlandić, Lazar Dašić, Martina Bulatović, Sara Borančić, Haris Ćorović, David Papan i Marijana Martinović, svirali su Arnela Gerina, Petar Ljubenko i bivši učenik EUŠ, a danas uspješan muzičar i student Duško Srzentić. Voditelji programa bili su Faruk Husović i Danica Vojvodić.

Nakon prijema diploma, predstavnici maturanata Selma Metanović, Milica Zejak, Damjana Tijanić i Natalija Jelić održali su kratke govore o danima provedenim u školi. Koordinatori svečane ceremonije bili su profesori Mirjana Savićević, Ivana Kecojević, Jelena Vlahović i Neđeljko Đurović.

Humani maturanti

Tradicija humanitarnog rada u EUŠ nastavljena je i ovom prilikom - višak novca koji su maturanti sakupljali za proslavu maturske večeri, oko 150 eura, doniran je humanitarnoj fondaciji „Budi human“.

Bonus video: