Oboljela od rijetke bolesti, ne može do uputa: Mileni potrebna pomoć za liječenje

Porodica Bečanović je uputila apel pojedincima, institucijama, privrednim subjektima i organizacijama da podrže akciju kako bi što prije sakupili potrebni novac da Milena ode na planirani tretman
320 pregleda 1 komentar(a)
Milena Bečanović, Foto: Privatna arhiva
Milena Bečanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.06.2017. 07:35h

Djevojci Mileni Bečanović iz Danilovgrada, koja je oboljela od rijetke bolesti "Sy Aicardi", za liječenje u Klinici Liv - Istanbul potrebno je oko 40.000 eura.

Njena majka je kazala da je ona jedini pacijent iz Crne Gore sa tim oboljenjem i da je na pregledu kod ljekara Erdala Karaöza, iz klinike Liv dobila saglasnost za tretman matičnim ćelijama.

Ona je kazala da liječenje nijesu mogli da ostvare preko Fonda za zdravstveno osiguranje, ali i da su kontaktirali i Fondaciju “Budi human”, iz koje su je upoznali sa pravilnikom po kojem korisnik može da bude svako fizičko lice do 18 godina starosti, a Milena ima 19.

Iz Fonda su rekli da je uput bilo nemoguće dobiti, iz razloga što zakon ne dozvoljava da se građani podvrgavaju liječenju metodama koje nijesu standard.

Porodica Bečanović je uputila apel pojedincima, institucijama, privrednim subjektima i organizacijama da podrže akciju kako bi što prije sakupili potrebni novac da Milena ode na planirani tretman.

Uplate se mogu izvršiti na žiro- račun: Bečanovic Rajka za Milenu 535-0400100287321-46.

Bečanović je saopštila da će akciju prikupljanja sredstava za potrebe Mileninog liječenja promovisati i podržati poznati crnogorski atletičar Momčilo - Momo Pejović koji će istrčati polumaraton na relaciji Danilovgrad - Podgorica.

Bonus video: