Nagrađeni najbolji đaci Gimnazije "Niko Rolović": Savo Vujošević đak generacije

Za najboljeg učenika četvrtog razreda proglašen je Milan Mitrović, koji je pored nagrada na takmičenju iz engleskog jezika upravo dobio i drugu nagradu za zbirku poezije na 24. Poetskom konkursu "Desanka Maksimović" u organizaciji Srpske književne zadruge i Valjevske gimnazije
603 pregleda 0 komentar(a)
Lučonoše, Gimnazija Niko Rolović Bar, Foto: Privatna arhiva
Lučonoše, Gimnazija Niko Rolović Bar, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 21.06.2017. 07:53h

Na svečanosti, u Gimnaziji "Niko Rolović" u Baru uručene su nagrade najboljim učenicima u minuloj školskoj godini, kao i diplome "Luča" učenicima koji su na njih stekli pravo.

Za najboljeg učenika Gimnazije – đaka generacije, proglašen je maturant Savo Vujošević koji se u prethodne četiri godine pored izuzetnog uspjeha u svim nastavnim predmetima posebno istakao u radu matematičke sekcije i osvojenim nagradama na državnim takmičenjima iz fizike.

Za najboljeg učenika četvrtog razreda proglašen je Milan Mitrović, koji je pored nagrada na takmičenju iz engleskog jezika upravo dobio i drugu nagradu za zbirku poezije na 24. Poetskom konkursu "Desanka Maksimović" u organizaciji Srpske književne zadruge i Valjevske gimnazije.

U trećem razredu najbolji je Uroš Bibić, koji je na ovogodišnjoj Olimpijadi znanja osvojio treću nagradu iz hemije, a Vladimir Novović, najbolji učenik drugog razreda istakao se prvom nagradom na Olimpijadi znanja iz fizike.

U prvom razredu najbolja je Lana Novčić koja se istakla u vannastavnim aktivnostima i u Đačkom parlamentu.

"Najbolji u vannastavnim aktivnostima su Ksenija Ivanović i Ilija Zeković iz II razreda koji su učestvovali u radu više sekcija i dali doprinos promociji škole. Najbolji sportista škole je Miljana Potparić, a specijalna nagrada za doprinos afirmaciji Gimnazije dodijeljena je učenici Indiri Količić, predsjednici Đačkog parlamenta pod čijim je rukovodstvom naš parlament bio drugi na državnom takmičenju đačkih parlamenata. Svim nagrađenim učenicima čestitamo na postignutim rezultatima uvjereni da će i dalje, na svim i školskim i životnim testovima dobijati samo najbolje ocjene", rekla je direktorica Gimnazije Marija Đonović.

Ona je dodala da je diploma "Luča" orden gimnazije i orden najboljima, najdarovitijima, najodgovornijima "jer su dokazali da je znanje zaista moć, i istina, i vjera, i nadahnuće, i spremnost na odricanje".

Za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi, diplomu Luča A dobili su Ilhana Kojić, Indira Količić, Denira Kukuljac, Vasilije Lalević, Vanesa Lukić, Igor Mihajlović, Milan Mitrović, Dragan Novaković, Stefan Novović, Maja Oluić, Lejla Petović, Marijana i Anđela Popović, Divna Stanović i Savo Vujošević.

Za odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi, Luču B dobili su Jasna Arabelović, Petra Bajković, Zerina Bosović, Katarina Đonović, Ajdin Kalamperović, Luka Kalezić, Milica Krgović, Tijana Kruta, Luka Leković, Marina Lukić, Bojana Milošević, Marija Nikoloska, Jovana Niković, Vladana Novaković, Ivana Pepđonović, Jelena Petrić, Marija Radović, Isidora Vujošević, Jovan Vukmanović i Igor Živanović.

Novčane nagrade učenicima dodijeljene su iz sredstava Donacije "Vladimir Šarčević", a knjige od sredstava Spomen biblioteke "Ivan Milović".

Pored učenika koje je nagradila Gimnazija, u ovoj školskoj godini nagradu Ministarstva prosvjete za treće mjesto na državnom takmičenju iz njemačkog jezika dobio je Andrej Sjekloća iz trećeg razreda.

Petar Jovanović iz drugog razreda je na Olimpijadi znanja bio treći iz hemije, a na državnom takmičenju srednjih škola, gimnazijske ekipe odbojkaša, odbojkašica i rukometašica osvojile su prva mjesta.

Bonus video: