Prepušteni na milost i volju Nurkovića

Vukosavljević sa troje djece i trudnom suprugom izbačen na ulicu, jer im Opština nije plaćala stanarinu na šta se obavezala
169 pregleda 21 komentar(a)
Goran Vukosavljević, Foto: Aida Skorupan
Goran Vukosavljević, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 21.06.2017. 05:41h

Predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković obećao je petočlanim porodicama Gorana Vukosavljevića i Elvina Balića po dva ara državnog zemljišta i pomoć u izgradnji prvog sprata kuće.

Sve to nakon što je Vukosavljević sa troje djece i trudnom suprugom izbačen na ulicu, jer im Opština nije plaćala stanarinu na šta se obavezala ugovorom. Porodica Vukosavljević je preksinoć konačila u šatoru ispred Opštine, pošto su izbačeni iz stana.

„Noć je bila hladna, nijesmo spavali ni mi ni djeca. Rožajci su humani, donosili su hranu, ćebad, novac i prenoćište, ali smo željeli neko trajno rješenje, da više ovako ne završavamo na ulici. Izviđači su nam donijeli vreće za spavanje. Od nadležnih nas niko nije obišao, no iz Centra za socijalni rad“, kazao je.

Nurković je rekao da je o problemu preksinoć razgovarao sa partijskim kolegom, ministrom rada i socijalnog staranja Kemalom Purišićem, koji je obećao pomoć.

„Od preksinoć do sada se javilo mnogo ljudi koji žele da pomognu, da obezbijede materijal kako bi se Vukosavljevićima započela kuća i kako djeca ne bi bila na ulici. Do tada, ukoliko Ministarstvo to ne preuzme na sebe, lokalna uprava će im plaćati kiriju do useljenja u kuću“, kazao je Nurković.

On je isto obećanje dao Elvinu Baliću koji je juče sa djecom nekoliko sati stajao pred Opštinom u znak protesta što im nije dodijeljena jedna od devet garsonjera namijenjenih socijalno ugroženim porodicama i osobama sa invaliditetom.

„Imam bolesnu ženu i dijete sa posebnim potrebama. Predao sam dokumenta na konkurs za raspodjelu garsonjera, ali su od bolesti i invaliditeta bili važniji neki drugi parametri. Zbog toga ću, ukoliko predsjednik Nurković ne održi svoje obećanje, dovesti porodicu da gladujemo pred Opštinom ili pred Vladom“, kazao je Balić.

Šetali me od kancelarije do kancelarije

Vukosavljević smatra da do ovog problema ne bi došlo da je prethodnih godina u rožajskom Centru za socijalni rad nije bilo razumijevanja za njegove molbe.

„Iako su znali da su djeca na ulici, niko nas nije obišao. A valjda je to njihova obaveza, a ne da čuvaju svoje udobne fotelje. Tako je bilo i prethodnih godina. Išao sam od kancelarije do kancelarije jer su svi prebacivali loptu jedni na druge i na kraju niko nije bio nadležan za naš problem“, kazao je Goran Vukosavljević. On je uputio javni apel ministru Kemalu Purišiću da „uputi radnike rožajskog Centra u to koji su njihovi poslovi i nadležnosti“.

Bonus video: