Specijalna bolnica u Risnu dobila elektronski monitor

Monitor vrijedan 6 hiljada eura proizvod je renomirane kompanije „Dräger”, a direktoru risanske bolnice dr Miliću Jaukoviću uručili su ga predstavnici donatora, kompanije “Katunjanin” iz Herceg Novog i fabrike “Prolom voda” iz Kuršumlije
741 pregleda 4 komentar(a)
Risan, donacija, Foto: Siniša Luković
Risan, donacija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 20.06.2017. 13:30h

Specijalna bolnica za ortpediju, neurologiju i neurohirurgiju „Vaso Ćuković“ u Risnu danas je dobila vrijednu donaciju – najsavremeniji elektronski monitor za praćenje stanja pacijenta u operacionoj dvorani.

Monitor vrijedan 6 hiljada eura proizvod je renomirane kompanije „Dräger”, a direktoru risanske bolnice dr Miliću Jaukoviću uručili su ga predstavnici donatora, kompanije “Katunjanin” iz Herceg Novog i fabrike “Prolom voda” iz Kuršumlije.

Zahvajujući se donatorima, dr Jauković je naglasio da će Fond zdravstva ove godine iz svog kapitalnog budžeta u tu zadravstvenu ustanovu uložiti ukupno 400 hiljada eura.

Za nastavak radova na fasadi zgrade bolnice radi poboljšanja njene energetske efikasnosti opredijeljeno je 100 hiljada, dok će za 300 hiljada eura bolnica Risan do kraja godine dobiti novu savremenu opremu, među kojom i skener i MG aparat za snimanje provodljivosti perifernih nerava.

U pregovorima sa amabsadom Japana radi se na dobijanju donacije te države za nabavku EG aparata za snimanje elektruilne aktivnosti mozga, odnosno aparata za mjerenje gustine kostiju.

Bonus video: