Opština Kotor zabranila izvođenje građevinskih radova od 15. juna do 1. septembra

Od juče do 1. septembra moguće je nastaviti samo hitne i interventne radove na javnim površinama, infrastrukturnim i drugim objektima
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Siniša Luković
Kotor, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 16.06.2017. 13:12h

Opština Kotor zabranila je u periodu od 15. juna do 1. septembra počinjanje i izvođenje građevinskih radova na objektima i javnim površinama na području: Starog grada, Dobrote, Orahovca, Dražin Vrta, Perasta, Risna i Vitoglava, Strpa, Lipaca, Morinja, Kostanjice, Stoliva, Prčanja, Mua i Škaljara.

Kako su predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i druge službe ranije najavili, dozvola za produženje radova izdaje se samo u izuzetnim slučajevima.

"Od pristiglih zahtjeva, mada zahtjevi i dalje pristižu i razmatraju se, pozitivno je odgovoreno na pet i to na zahtjeve vrtića Radost i Pomorskog fakulteta u Kotoru, kako bi te institucije od opšteg interesa spremno dočekale novu školsku godinu. Odobreni su radovi i CEDIS-u na DTS 10/0,4kV Karmen u Prčnju do 25.06.2017. godine. Takođe, pozitivno je odgovoreno na dva zahtjeva privatnih investitora, pa je na objektu u Dobroti dozvoljen nastavak radova u roku od pet dana, kako bi se završilo postavljanje crijepa na krovu i spriječile eventualne štete nastale usljed vremenskih neprilika. Nastavak radova je dozvoljen još u Stolivu privatnom investitoru na period od sedam dana, kako bi se završili infrastrukturni radovi na vodovodu i elektro-mreži, čime će se srpiječiti da tokom ljeta eventualno bude ugroženo snadbijevanje vodom ili eleketričnom energijom ovog dijela grada", saopšteno je iz Opštine Kotor.

Od juče do 1. septembra moguće je nastaviti samo hitne i interventne radove na javnim površinama, infrastrukturnim i drugim objektima.

Kako je saopšteno, nadzor nad sprovođenjem Odluke obavlja Komunalna inspekcija Opštine Kotor.

Bonus video: