Herceg Novi: Do 15. septembra zabrana gradnje

Predsjednik Opštine je odobrio izvođenje građevinskih radova u periodu zabrane kompaniji Azmont koja u Kumboru gradi turistički kompleks sa marinom Portonovi kao i projekte od interesa za Opštinu i državu
89 pregleda 0 komentar(a)
Meljine, Lazaret, Foto: Slavica Kosić
Meljine, Lazaret, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.06.2017. 13:58h

Odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova u ljetnem periodu na području opštine Herceg Novi važiće od danas do 15. septembra na području prve zone.

Prva zona obuhvata građevinsko zemljište uz more koje je sa kopnene strane određeno linijom koja polazi od državne granice na rtu Kobila i ide ispod gornjeg Njivičkog puta do raskrsnice sa Jadranskom magistralom (kod Čeprnjića krivine) dalje obuhvata prostor ispod Jadranske magistrale do mora i 300 metara vazdužne liije iznad sjeverne strane Jadranske magistrale, sve do teritorijalne granice opštine Herceg Novi u Kamenarima. Druga zona obuhvata cjelokupnu teritoriju opštine Herceg Novi iznad prve zone, uključujući poluostrvo Luštica.

Nadzor nad primjenom ove odluke obavlja Služba komunalne policije. U slučaju izvođenja građevinskih radova u periodu zabrane, za prekršioce odluke predviđene su novčane kazne i to od 500 do 10.000 eura za pravna lica, od 150 do 3.000 eura za preduzetnike i za odgovorno lice od 30 do 1.000 eura.

Predsjednik Opštine je odobrio izvođenje građevinskih radova u periodu zabrane kompaniji Azmont koja u Kumboru gradi turistički kompleks sa marinom Portonovi kao i projekte od interesa za Opštinu i državu.

Bonus video: