Jokić: Očuvati kulturnu baštinu i unaprijedi turističku ponudu Kotora

Jokić je zahvalio Forumu na prilici koju je Kotor imao da predsjedava ovom organizacijom i izrazio spremnost za dalju saradnju u zajedničkim projektima
1 komentar(a)
Vladimir Jokić Forum, Foto: Opština Kotor
Vladimir Jokić Forum, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 10.06.2017. 15:08h

U organizaciji gradova Foruma jadransko jonske regije, privrednih komora i opština Kjeti i Peskare, regije Abruco, održan je 17. forum Jadransko jonskih privrednih komora i 18. Forum jadransko jonskih gradova, kojom Opština Kotor predsjedava posljednje dvije godine.

U izložbenom paviljonu Marine Pescara, zajedničkom plenarnom sjednicom foruma gradova i privrednih komora pod nazivom "Na putu prema budućnosti", pored domaćina gradova Kjeti i Pescara i njihovih privrednih komora, predsjedavao je i predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Kotor, na tematskoj sjednici posvećenoj povezanosti kulturne baštine i turizma, Jokić je pored gradova Ankone, Olimpije i Kjetija predstavio iskustva Kotora i potrebu da se očuva kulturna baština i unaprijedi turistička ponuda.

Posljednji dan foruma, u okviru redovne skupštine Foruma jadransko jonskih gradova glasovima svih članova predsjedavanje je dodjeljeno gradu Vastu, dok je za potpredsjednika izabran Mostar.

Jokić je zahvalio Forumu na prilici koju je Kotor imao da predsjedava ovom organizacijom i izrazio spremnost za dalju saradnju u zajedničkim projektima.

Na sjednici je izabran novi izvršni odor Fouma u kojem su pored Kotora još i opštine Budva i Bar.

Bonus video: