Kako je "Naša akcija" obilježila Dan životne sredine: Volonteri uredili naselje Muo

“Mala biblioteka na otvorenom Muo je ofarbana i dobila je novo ruho. Oslikana je mala biblioteka koja će biti donirana Opštini Tivat”, navela je ona
50 pregleda 0 komentar(a)
Muo, čišćenje obale, Foto: Naša akcija
Muo, čišćenje obale, Foto: Naša akcija
Ažurirano: 06.06.2017. 16:43h

Nevladina organizacija “Naša akcija” iz Kotora obilježila je juče Svjetski dan zaštite životne sredine akcijom u Mjesnoj zajednici Muo.

Izvršna direktorica Patricia Pobrić saopštila je da je za vikend ocišćena sva obala u MZ, prokrčen put i pokupljen otpad na starim stepenicama prema groblju, posađene sadnice na Muljanskoj rivi i postavljene nove klupe...

“Mala biblioteka na otvorenom Muo je ofarbana i dobila je novo ruho. Oslikana je mala biblioteka koja će biti donirana Opštini Tivat”, navela je ona.

Pobrićeva je saopštila da su u akciji učestovali volonteri i nevladine organizacije iz Kotora, Tivta, Herceg Novog, Budve i Podgorice.

“Volonterska akcija se organizovala u sklopu projekta StroNGO čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći partner u projektu je NVO Expeditio. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori”.

Pobrićeva navodi da su akciju podržali MZ Muo, Komunalno Kotor i Turistička organizacija.

“Želimo izraziti veliku zahvalnost svim volonterima i građanima koji su nas podržali, a posebno umjetnicama Ivani Lazarevic i Ani Zarubici, kao i organizacijama NVO Bašta Ekologica i Odred Izviđaca Njegoš iz Podgorice, NVO Teserakt iz Tivta, PK Vjeverica, SeaRock i Triatlon klubu Kotor”.

Bonus video: