Fešta o vinu u Sutomoru

Ispred NVO, Vladimir Lukšić je domaćinima u „Izvoru“-porodici Petrović, uručio plakete za najljepše uređeni štand "Spičanske noći" u prethodne dvije godine, te za očuvanje i promociju kulture i tradicije Spiča
319 pregleda 0 komentar(a)
Vinsko veče Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Vinsko veče Sutomore, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 05.06.2017. 07:16h

"Novo i ljepše Sutomore" nastavila je svoj Kulturni kalendar za 2017. petom po redu manifestacijom koja je u restoranu "Izvor" bila posvećena vinu. Tom prilikom promovisana je knjiga "111 vina iz crnogorskih porodičnih vinarija“ dr Svetozara Savića, sa kojim je o mjestu vina u životu besjedio mr Milun Lutovac.

Priređeno je i prvo javno predstavljanje vina zasad jedine spičanske vinarije "Mali podrum Vinarija Jović" koja je ušla u 11. godinu rada i u ovom trenutku u asortimanu ima sedam vrsta vina.

Predsjednica NVO Slobodanka Hrvatin pozdravila je zvanice i vrijednim domaćinima posvetila pjesmu "Vinska kolajna ili zrno ljubavi", poeta Miroslav Jovanović Timotijev kazivao je Savićev „Barski solikvilij“ i svoje pjesme o vinu, a novinarka i pjesnikinja Nedeljka Cica Pavlović svoje pjesme nagrađivane na vipazarskom festivalu vina i ukljeva.

Ispred NVO, Vladimir Lukšić je domaćinima u „Izvoru“-porodici Petrović, uručio plakete za najljepše uređeni štand "Spičanske noći" u prethodne dvije godine, te za očuvanje i promociju kulture i tradicije Spiča.

Mnogobrojnu publiku na ovoj vinskoj večeri, čiji je voditelj bila Tijana Vukčević, pozdravili su ispred vinarije "Mali podrum“ i vlasnik Ranko Jović i njegova ćerka Anastasija Jović.

Bonus video: