Šetalište na Belanima od 1,1 milion eura još će da sačeka

Radovi trebalo da počnu još u januaru, ali ni lopata nije zabodena. Nikšićka firma navodno tražila još oko 400.000 eura...
116 pregleda 0 komentar(a)
Belane, Foto: Siniša Luković
Belane, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.06.2017. 16:20h

Opština Tivat potpisala je prekjuče sporazumni raskid ugovora sa nikšičkom firmom “Erlang”, o izgradnji prve faze šetališta i uređenja obale na Belanima.

Investiciju vrijednu 1,1 milion eura trebalo je da zajedno realizuju Opština Tivat koja je zvanični investor i JP “Morsko dobro“ iz Budve.

“Erlang“ je radove koje je kao najpovoljnije ponuđač dobio na tenedru kraje prošle godine, trebalo da započne u januaru i završi za 180 dana.

Nikšićani međutim, nisu „ni lopatu zakopali“, već su tražili još oko 400.000 eura mimo ugovorenog, za dodatne radove koji su navodno bili neophodni na istočnom dijelu trase budućeg šetališta.

Opština to nije prihvatila, već je zatražila raskid ugovora.

Iz kabineta gradonačelnice Snežane Matijević juče je poručeno da će Opština insistirati na preciziranju, odnosno detaljnijem pojašnjenju odeđenih djelova projektne dokumentacije kako bi se izbjegla eventualna nerazumijevanja i problemi prilikom uvođenja budućeg izvođača radova u posao.

U lokalnoj upravi najavili su raspisivanje novog tenedera za izbor izvođača i početak radova na Belanima tokom jeseni.

Projekat koji je izradilo JP “Morsko dobro” predviđa da se na ukupne 7.576 kvadrata izgradi pješačko-kolska staza u dužini od skoro 400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije staze do budućeg velikog mandraća - otvorenog bazena koji bi, sa pripadajućim objektima trebalo da se gradi u drugoj fazi.

Bonus video: