Mještani Park šume se osjećaju izigrano: Mi za Glavni grad ne postojimo

Mještani su istakli da u cijenu treba da se uračuna sve što su oni do sada uložili u naselje, odnosno infrastruktura, koju su doveli o svom trošku
94 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2017. 17:15h

Mještani Park šume u Zagoriču, nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Slavoljubom Stijepovićem, poručili su da se osjećaju izigrano, ali da neće odustati od protesta i borbe za svoja prava.

Njihov predstavnik Radovan Jeremić, kazao je da im je gradonačelnik Stijepović rekao da nije kriv za ono što se mještanima dešava.

“Ishod sastanka je malo reći loš, mi za Glavni grad ne postojimo, nemamo šta da tražimo više kod njih. A tadašnja Opštinska komisija je vratila zemljište Vučinićima i Stamatovićima i iz Vlade su kazali da je naša adresa Glavni grad”, istakao je Jeremić.

On je ponovio da mještani samo traže da im se dozvoli da plate zemlju po normalnoj cijeni i u razumnom roku.

“Iako je ta zemlja već ranije plaćena Stamatovićima i Vučinićima. Ponavljamo da ne bježimo od toga da je platimo, naprotiv”, istakao je Jeremić.

Istakao je da je i premijer Marković kazao kada je ranije dolazio u naselje da bi lako riješio problem i da mještani nemaju ništa sa bivšim vlasnicima.

“A sada kada je premijer, toga se ne sjeća”, kazao je Jeremić.

Mještani su istakli da u cijenu treba da se uračuna sve što su oni do sada uložili u naselje, odnosno infrastruktura, koju su doveli o svom trošku.

“Pošto je ovo problem sjevera Crne Gore, jer je 80 odsto naselja iz tog dijela Crne Gore, a hoće da nas protjeraju, treba da mi dignemo rampu na Bioču”, revoltiran je bio Mlađen Šćepanović.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mnogim mještanima su stigle presude da plate zemljište od 35 do 40 eura po kvadratu, a porodica Vlahoović je početkom godine iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate.

Galerija

Bonus video: