Uprava: Tivat ne plaća troškove inspektora

"Vaši navodi da se novac troši bez zakonskog osnova i da će isti platiti Tivćani kroz državne poreze, kao i svi ostali građani Crne Gore, apsolutno su neutemeljeni"
53 pregleda 0 komentar(a)
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Božidar Vuksanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.05.2017. 19:32h

Na prekjučerašnji članak „Za smještaj i hranu inspektora Tivat plaća 40.000 eura“, reagovale su pres službe Opštine Tivat i Uprave za inspekcijske poslove.

“Odgovorno tvrdimo da Opština Tivat neće snositi troškove boravka, odnosno smještaja i ishrane zaposlenih u UIP u Tivtu za vrijeme turističke sezone. Na osnovu dosadašnje prakse, ovaj se trošak našao u Planu javnih nabavki za ovu godinu. Tender je na osnovu toga raspisan, a zatim poništen.

U međuvremenu je lokalna uprava razmotrila ovo pitanje i zauzet je stav da se tenderska procedura neće obnavljati, što će reći, da troškova u ove svrhe po Opštinu Tivat neće biti. UIP je upoznata sa ovim stavom Opštine Tivat”, stoji u reagovanju Opštine.

“Uprava za inspekcijske poslove je 5. maja 2017. godine, shodno Planu javnih nabavki, objavila tender za smještaj inspektora tokom pojačanog inspekcijskog nadzora u vrijeme ljetnje turističke sezone, u opštinama Herceg Novi, Budva, Bar, Ulcinj i Tivat. Finansijska sredstva za smještaj inspektora su obezbijeđena iz budžeta Uprave, a javno otvaranje ponuda, konkretno za Opštinu Tivat , izvršiće se 29. maja 2017. godine. Izbor ponuđača biće izvršen na osnovu najpovoljnije ponude.

Stoga, Vaši navodi da se novac troši bez zakonskog osnova i da će isti platiti Tivćani kroz državne poreze, kao i svi ostali građani Crne Gore, apsolutno su neutemeljeni.

Nesporno je da UIP, u okvirima svojih nadležnosti, kontroliše sve subjekte nadzora ne praveći selekciju, kako Vi navodite u svom tekstu da se kontrolišu samo legalni ugostitelji i trgovci, vodeći se time da su svi subjekti nadzora isti pred zakonom, što znači da moraju poštovati propisane obaveze i odgovarati za eventulno utvrđene nepravilnosti. Takođe, nesporna je i činjenica da Uprava troškove smještaja inspektora, finansira iz svog budžeta”, stoji u reagovanju UIP-a.

Bonus video: