Novaković: Sva primanja dajem u humanitarne svrhe

"Svih dosadašnjih 11 plata predsjednika SO, odnosno 13.750 eura, donirao sam pojedincima, institucijama i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna", kazao je pored ostalog Novaković
11 komentar(a)
Radomir Novaković Cakan, Foto: Radomir Petrić
Radomir Novaković Cakan, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.05.2017. 09:43h

Predsjednik SO Bar Radomir Novaković Cakan održao je danas pres konferenciju na kojoj je sumirao rezultate lokalnog parlamenta u prethodnih 12 mjeseci, koliko ga vodi. Statistički, za to vrijeme održano je pet sjednica SO, šesta je u toku, zasijedanje je trajalo 20 dana sa oko 80 sati rada, a odbornici su u istom periodu usvojili 22 odluke. Novaković je naglasio da mu je politički cilj da se o sudbini Bara “odlučuje u Baru”, te da ovu funkciju ne obavlja “kao šraf nečije mašine, već kao svjestan i savjestan građanin”.

"Sa posebnim ponosom ističem da nije bilo usvajanja Izmjena i dopuna DUP Maljevik jer bi to prouzrokovalo višemilionsku štetu po budžet opštine. Ponosan sam i na solidarnu i jednoglasnu odluku SO u vezi sa postupkom prodaje Luke Bar, ona će ostati u istoriji barskog politilčkog života jer je znatno uticala na donošenje odluke Savjeta za privatizaciju, a Bar je tako poslao jasnu poruku da smo nezadovoljni dosadašnjim katastrofalnim privatizacijama koje su unazadile privredu Bara", naglasio je Novaković.

U razloge za nezadovoljstvo ubrojao je što još uvijek nije otvoren azil za pse lutalice, niti je usvojen Strateški plan razvoja Bara, iskazujući nadu da če to biti realizovano do isteka njegovog mandata.

"Generalno sam nezadovoljan stepenom efikasnosti i kvalitetom kadrovskog potencijala izvršne vlasti, i oštro se protivim ustupanju resursa Bara bilo kome sa strane, na nacionalnom i inostranom nivou. Zato uskoro očekujte i aktivnosti SO Bar oko ustupanja servisa pomorske linije Bar-Bari", kazao je Novaković.

Ponovivši da nije u politici radi ostvarenja materijalnog interesa “ali, jesam zbog želje da zaštitim interese zajednice”, on je dodao da je skupštinska služba najmanji potrošač budžetskih sredstava u Opštini, da su troškovi telefona i prezentacije nula jer sve plaća iz svog džepa, da nema nijedan putni nalog da svugdje putuje o svom trošku, te da je potrošnja goriva za službeno skupštinsko vozilo 88 eura na mjesečnom nivou.

"Svih dosadašnjih 11 plata predsjednika SO, odnosno 13.750 eura, donirao sam pojedincima, institucijama i organizacijama kojima je pomoć bila potrebna", kazao je pored ostalog Novaković.

Bonus video: