Na tapetu vođe Vodovoda

Iz Vodovoda najavili poskupljenje vode od 22,03 odsto
0 komentar(a)
Novi duvanski kombinat, Foto: Zoran Đurić
Novi duvanski kombinat, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 27.05.2017. 16:25h

Predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih uvrstio je u dnevni red sjednice, koja je zakazana za 12. jun, predlog odluke o poništenju odluke o davanju saglasnosti na ugovor o dokapitalizaciji privrednog društva “Novi duvanski kombinat” i ugovor o upravljanju privrednim društvom i rješenje o razrješenju članova Odbora direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija”.

Dvije tačke, koje su predložene na inicijativu SDP-a, dobile su podršku i 24 opoziciona odbornika u Skupštini Glavnog grada.

Iako su iz SDP-a tražili da se njihovi predlozi razmatraju na posebnoj sjednici Skupštine, Suhih je u dnevni red dodao još 16 tačaka.

Odbornica SDP-a, Jadranka Vojinović, je kazala da su na jučerašnjem sastanku predstavnika klubova odbornika sa Suhihom, tražili da njihovi predlozi budu prve tačke na dnevnom redu sjednice. Jednim dijelom je udovoljeno predlogu, jer će tačka o “Novom duvanskom” biti prva, a rješenje o razrješenju članova Odbora direktora Vodovoda treća tačka dnevnog reda. Druga tačka sjednice biće predlog odluke o pretvaranju nenovčanog uloga Glavnog grada u trajni ulog u AD “Novi duvanski kombinat”, koji je predložio gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

“Bitno je da su tačke uvrštene u dnevni red sjednice. Hoću da vjerujem da će se o njima raspravljati i da će predsjednik Skupštine ostati dosljedan svojoj odluci”, kazala je Vojinović. Skupština je glasovima vladajuće većine na sjednici 9. maja skinula sa dnevnog reda tačku o “Novom duvanskom”. Na sjednici 12. juna će se naći i odluke o auto-taksi prevozu, prodaji građevinskog zemljišta u zahvatu DUP-a “Donja Gorica”...

Bonus video: