Za smještaj i hranu inspektora Tivat plaća 40.000 eura

Odlukom lokalnog rukovodstva na čelu sa gradonačelnicom Snežanom Matijević, nastavljena je praksa Opštine Tivat da novac, bez zakonske obaveze, troši na podršku rada državnih organa koje Tivćani već plaćaju kroz državne poreze kao i svi ostali građani Crne Gore
205 pregleda 0 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.05.2017. 08:12h

Opština Tivat izdvojiće 40.000 eura za smještaj i ishranu inspektora Uprave za inspekcijske poslove (UIP) i policijskog pojačanja tokom ljetnjih mjeseci.

Odlukom lokalnog rukovodstva na čelu sa gradonačelnicom Snežanom Matijević, nastavljena je praksa Opštine Tivat da novac, bez zakonske obaveze, troši na podršku rada državnih organa koje Tivćani već plaćaju kroz državne poreze kao i svi ostali građani Crne Gore.

Opština je krajem marta raspisala tender za smještaj i ishranu inspektora UIP-a i policajaca na koji je pristigla ponuda samo HTP “Mimoza“.

Proglašena je neispravnom, pa je tender prije dvije nedjelje poništen.

Prema saznanjima “Vijesti”, pomoćnica direktora UIP-a Višnja Orban prošle sedmice je boravila u Tivtu i sa Matijevićevom pregovarala oko toga da Opština plati smještaj i ishranu inspektora tokom ljetnje sezone.

Prema nezvaničnim saznanjima, “u igri“ da ugoste inspektore o trošku Tivćana su hoteli “Magnolija“ i “Kamelija“.

Sve to se događa u vrijeme kada brojni građani, a i lokalna uprava, negoduju zbog (ne)rada UIP-a, posebno inspekcije zaštite prostora koja dozvoljava da se na tivatskoj obali, najviše na prostoru Obale

Đuraševića i Krašića, dešava pravi haos - bespravna gradnja, nasipanje i zauzimanje mora i obale, betoniranje plaža i nelegalan rad marine...

I dok inspektorima UIP tu “promiču“ milioni eura u vidu novih turističkih vila i brojnih domaćih i stranih plovila koja se bave “crnim čarterom”, oni revnosno kontrolišu legalne tivatske ugostitelje i trgovce, provjeravajući imaju li sve papire i rade li po zakonu.

Iz Uprave policije "Vijestima" je, u međuvremenu, nezvanično rečeno da će oni sami iz svog budžeta platiti sezonski smještaj dodatnih policajaca u Tivtu.

Bonus video: