Fejzić: Ramazan mjesec univerzalnih vrijednosti

On je poručio da je Ramazan pravo vrijeme, a post najbolji način da se duhovno osnažen i ummet izbori sa savremenim izazovima, prvenstveno onim unutar sebe
3 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Boris Pejović
Rifat Fejzić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.05.2017. 15:16h

Ramazan je mjesec univerzalnih vrijednosti i poruka svim ljudima da svijet učine mirnijim, slobodnijim i pravednijim mjestom za sve, poručio je reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić u Ramazanskoj poruci.

Islamski sveti mjesec Ramazana počeće sjutra, a vjernici će ga provesti u postu, molitvi i praštanju.

Fejzić je kazao da se milošću Allahovom dočekuje još jedan Ramazan, mjesec nemjerljive milosti i bliskosti Božije.

"U njemu je Stvoritelj odabrao baš nas da slijedimo vječne Upute sve do dana konačne pravde. Ne postoji zajednica niti pojedinac koji u svojoj prolaznosti nije iskušan. Naše postojanje svjedoči da naši preci pred kušnjama nijesu poklekli već da su iz njih izlazili jači i bolji, pravedniji i bogobojazniji", rekao je Fejzić.

On je poručio da je Ramazan pravo vrijeme, a post najbolji način da se duhovno osnažen i ummet izbori sa savremenim izazovima, prvenstveno onim unutar sebe. "U Allahovu naklonost na tom putu ne treba ni sumnjati".

Fejzić je kazao da je Ramazan jedini mjesec kojeg Allah poimenično spominje u Kuranu.

On je rekao da je u njemu objavljen Kuran, ali i sve ostale Božije Knjige, uključujući Tevrat (Toru) i Indžil (Jevanđelje).

"Ramazan je mjesec univerzalnih vrijednosti i poruka svim ljudima da svijet učine mirnijim, slobodnijim i pravednijim mjestom za sve. U to ime, svim muslimankama i muslimanima u Crnoj Gori i dijaspori čestitam Ramazan! Ramazan šerif mubarek olsun", poručio je Fejzić.

Bonus video: