Majke traže ostavke Vlade i sudija Ustavnog suda

Pravo na doživotne naknade je odlukom Skupštine svedeno na mjesečna primanja od 264 odnosno 144 eura, čime smatraju da su "prevarom, ni krive ni dužne, svrstane u socijalne slučajeve.
68 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2017. 17:20h

Majke sa troje i više djece sa protesta ispred Skupštine Crne Gore zatražile su ostavke Vlade i sudija Ustavnog suda zbog odluke da im se smanje naknade.

Više stotina majki okupilo se u 17 časova ispred zgrade Skupštine, a nakon govora prošetale su Ulicom slobode, Bulevarom Ivana Crnojevića i Stanka Dragojevića, da bi se vratile ispred zgrade parlamenta gdje planiraju da ostanu do 20 časova.

Majke su počele sa protestima 16. februara, nakon izglasavanja Dopuna i izmjena Zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti, kojim su im smanjene naknade.

Ustavni sud je 19. aprila i zakon kojim se naknade uvode proglasio neustavnim, s tim da je stečeno pravo ostalo. Sud je međutim obavezao Vladu da u naredna tri mjeseca reguliše pravni status oko 20 hiljada žena koje su uzele naknadu.

Pravo na doživotne naknade je odlukom Skupštine svedeno na mjesečna primanja od 264 odnosno 144 eura, čime smatraju da su "prevarom, ni krive ni dužne, svrstane u socijalne slučajeve."

Galerija

Bonus video: