Niko nije kriv za Limenku: Acu Đukanoviću 10.5 miliona eura, građanima ni objašnjenje

Zamjenik Višeg državnog tužioca Veselin Vučković je u emisiji Direktno na TV Vijesti kazao da je SDT zaključio da tom slučaju nije bilo zloupotrebe
324 pregleda 0 komentar(a)
Limenka, CB Podgorica, Foto: Savo Prelević
Limenka, CB Podgorica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.05.2017. 20:51h

Specijalno državno tužilaštvo je utvrdilo da nije bilo zloupotrebe u aferi Limenka, odnosno niko nije odgovoran za to što su građani platili 10.5 miliona eura Acu Đukanovića zbog grešaka Vlade Crne Gore koju je tada vodio Milo Đukanović.

Zamjenik Višeg državnog tužioca Veselin Vučković je u emisiji Direktno na TV Vijesti kazao da je SDT zaključio da tom slučaju nije bilo zloupotrebe.

Velizar Kaluđerović iz Demokratske Crne Gore je konstatovao da to znači da je utvrđeno da niko nije odgovoran za to što je iz budžeta isplaćeno preko 10 miliona eura bratu bivšeg premijera.

U javnosti se pojavila informacija da je slučaj Limenka zastario, ali je bivši šef policije Veselin Veljović kazao da to nije tačno već da je SDT utvrdio da nema dokaza o zloupotrebi, što je Vučković i potvrdio.

Tokom 2008. godine Veljović je mimo tendera zaključio ugovor sa firmom “Čelebić” o prodaji zemljišta, gdje se nalazila bivša Limenka PJ Podgorica. Tadašnji vrhovni državni tužilac je poništio kupoprodajni ugovor, a kasnije je Aco Đukanović sa Vladom i UP, na tenderu, sklopio ugovor o kupovini te zemlje.

Zbog toga što se MUP nije iselio iz Limenke, Đukanović je tužio državu i isplaćeno mu je 10.5 miliona eura.

Upravo nakon sklapanja tog ugovora, da li slučajno ili ne, mnogi Veljovićevi pomoćnici, inspektori i vozač postali su vlasnici stanova baš u zgradama “Čelebića”...

Bonus video: