Amina Kuč prva na konkursu posvećenom Desanki Maksimović

“Divno je bilo biti gost škole osnovane 1870. koja je aktivnostima sačuvala kult i naziv klasičnog hrama znanja, a koja njeguje podjednako mlade matematičare, filologe i pjesnike, i bavi se izdavaštvom i priprema poetske večeri u čast velikana pjesničke riječi, poetese Desanke Maksimović"
120 pregleda 0 komentar(a)
pjesnici srednjoškolci, Foto: Privatna arhiva
pjesnici srednjoškolci, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.05.2017. 15:59h

Amina Kuč iz rožajske Gimnazije “30. septembar” i maturant i jedan od najboljih učenika barske Gimnazije Milan Mitrović, osvojili su prvo i drugo mjesto na međunarodnom 24. Poetskom konkursu „Desanka Maksimović“ u Valjevu.

Valjevska Gimnazija svake godine raspisuje konkurs za najbolju zbirku pjesama srednjoškolaca na području Srbije, Crne Gore i BiH i štampa zbirku pobjednika.

Među 13 ovogodišnjih finalista, četvor je iz Crne Gore - Mitrović čiji je mentor profesorica Radinka Ćinćur, Kuč (mentor prof. Mirsada Šabotić), Lara Dragović iz podgoričke Gimnazije (mentor prof. Sonja Šaković) i Mirza Guberina iz bjelopoljske Srednje elektro-ekonomske škole (mentor prof. Danijel Sekulić).

“Divno je bilo biti gost škole osnovane 1870. koja je aktivnostima sačuvala kult i naziv klasičnog hrama znanja, a koja njeguje podjednako mlade matematičare, filologe i pjesnike, i bavi se izdavaštvom i priprema poetske večeri u čast velikana pjesničke riječi, poetese Desanke Maksimović. Za Aminu i Milana, žiri je istakao da su već afirmisani pjesnici i nadamo se da ćemo i dalje čitati njihovu poeziju”, rekla je ”Vijestima” Ćinćur.

Bonus video: