Podgorički vatrogasci demonstrirali umijeće

Vatrogasci su velikom broju okupljenih građana, djeci iz vrtića, pokazali kako se interveniše prilikom požara na otvorenom i kako se gasi automobil koji je u plamenu
182 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2017. 12:09h

U Vatrogasnom domu u Bulevaru Josipa Broza Tita na Starom aerodromu održana je pokazna vježba, tokom koje su pripadnici Službe zaštite i spasavanja demonstrirali svoje umijeće.

Početak vježbe označio je skok padobranom iz aviona vatrogasca Saše Dragojevića, na centar poligona u sklopu kompleksa. Dragojević je inače, prvak Crne Gore u padobranstvu.

Vatrogasci su velikom broju okupljenih građana, djeci iz vrtića, pokazali kako se interveniše prilikom požara na otvorenom i kako se gasi automobil koji je u plamenu.

Mališane i goste vježbe, impresionirala je simulacija spašavanja povrijeđene osobe iz automobila, uz pomoć specijalnoga alata.

Vatrogasci su uz pomoć specijalnih makaza isjekli automobil, odnosno izrezali krov, da bi nakon toga imobilisali povrijeđenog i transportovali ga na nosilima do ambulantnih kola.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Andrija Čađenović kazao je da je zadovoljan kako je protekla vježba i da su vatrogasci pokazali veliki nivo znanja.

Galerija

Bonus video: