Zaposli se u mediju i ispričaj priču

Integracija ranjivih grupa je od posebnog značaja
149 pregleda 1 komentar(a)
Milka Tadić Mijović
Milka Tadić Mijović
Ažurirano: 11.05.2017. 06:34h

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore potpisao je ugovor o obuci i radnom angažmanu u medijima sa četvoro polaznika romske populacije. Ugovor je potpisan sa Elvisom Berišom, Maksutom Berišom, Enisom Eminovićem i Agimom Gašom.

Oni će se godinu dana obučavati u dnevniku Vijesti, Televiziji Vijesti, Monitorovom centru za medije i demokratiju i CIN-u. Ugovor je potpisan u okviru projekta „Zaposli se i ispričaj priču“, koji je podržan od strane Ministarstva finansija Crne Gore - Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći, a finansiran od strane Evropske unije.

Polaznici će se obučavati za poslove novinara, kamermana, grafičkog dizajnera, kao i ostale djelatnosti u elektronskim, štampanim i on-line medijima, rekla je koordinatorjka Milka Tadić Mijović. Obuka će se odvijati u dvije faze. Prva faza predviđa trening od dva mjeseca, a nakon toga, oni će se 10 mjeseci obučavati uz rad u medijima i učestvovati u proizvodnji medijskih sadržaja (tekstova, TV priloga i slično).

Četvoro polaznika odabrano je nakon konkursa na kojem su mogli da učestvuju svi/e nezaposleni/e pripadnici/e romske i egipćanske populacije sa teritorije Crne Gore, sa najmanje završenom srednjom školom. Jedan od ciljeva projekta je informisanje javnosti o položaju Roma i Egipćana, kako bi se smanjila distanca prema ovim grupama i podstakla njihova integracija.

Bonus video: