Rade bez dokumentacije, Đačić: Bilo je loše i tražila se hitnost

“Nijesmo htjeli više da čekamo sa ovako lošim stanjem centralne gradske zone i odlučili smo se za formu adaptacije”
73 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, glavna ulica, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, glavna ulica, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 08.05.2017. 15:16h

Opština Pljevlja krenula je da uređuje glavnu gradsku ulicu bez projektne dokumentacije.

Gradonačelnik Mirko Đačić tvrdi da im za taj posao nije bio potreban projekat, s obzirom da su se odlučili da rade adaptaciju, a ne reonstrukciju Ulice kralja Petra I.

“Nijesmo htjeli više da čekamo sa ovako lošim stanjem centralne gradske zone. Onda smo se odlučili da bez projektne dokumentacije, kroz formu adaptacije jer za nju ne treba projektna dokumentacija, sredimo makar ovaj dio od Breznice do zgrade Opštine. Saniramo saobraćajne površine i drvorede sa jedne i druge strane ulice“, rekao je nedavno Đačić.

Totalna rekonstrukcija koštala bi oko 2,7 miliona eura, a osim glavne pljevaljske ulice planira se i rekonstrukciju susjedne Tršove i Trga patrijarha Varnave.

Direkcija Javnih radova finansirala je izradu projekta rekonstrukcije Ulice kralja Petra I, ali on ni nakon skoro dvije godine još nije predat Opštini.

“Nismo još dobili projekat rekonstrukcije Ulice kralja Petra I. Znam da je koštao 80-ak hiljada eura. Investitor je Direkcija javnih radova. I u toku je postupak revizije, odnosno tehničkog pregleda projekta. Prema informacijama koje imam, projektant i revident nisu u nekom skladu i to je razlog što se projekat koji je 99,9 odsto završen ne može predati Opštini na korišćenje. Ne znam kada ćemo dobiti projekat“, kaže Đačić.

Pljevlja nemaju savremeno uređen centar grada, a glavna glavna gradska ulica podsjeća na običnu saobraćajnicu, sa oronulim trotoarima i ivičnjacima.

Đačić je nakon stupanja na mjesto predsjednika Opštine više puta isticao da će lokalna uprava krenuti u projekat rekonstrukcije Ulice kralja Petra I, ali su rokovi stalno prolongirani.

Đačić kaže da dok čekaju projekat, namjeravaju da rekonstruišu i dvije ulice na kraju Ulice kralja Petra, iznad restorana “Zelengora”, i kompletnu susjednu Tršovu ulicu.

“Nadamo se da ćemo u međuvremenu konačno dobiti taj projekat i da onda ovu centralnu zonu od zgrade Opštine do “Zelengore” uradimo na način kako to definiše projekat. Ako ne dobijemo taj projekat, možda ćemo nastaviti na isti ovaj način da uradimo i taj dio ulice jer se ona više ne može držati u ovakvom stanju”.

Bonus video: