Bajčetić: Ovo je progon, policija me šikanirala, a saradnici DB pratili

Bajčetić je na Facebooku napisao da su u lokalu u Herceg Novom iza njega sve vrijeme sjedjela dvije nepoznate osobe, za koje tvrde da se kasnije ispostavilo da su "saradnici službe DB"
86 pregleda 5 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Nikola Bajčetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.05.2017. 20:41h

Funkcioner Pokreta za Promjene Nikola Bajčetić, koji je uhapšen ranije danas, tvrdi da se radi o progonu i da ga je policija šikanirala, te da je kažnjen novčano sa 200 eura.

Bajčetić je na Facebooku napisao da su u lokalu u Herceg Novom iza njega sve vrijeme sjedjela dvije nepoznate osobe, za koje tvrde da se kasnije ispostavilo da su "saradnici službe DB".

"Kada sam krenuo na sastanak u Budvi, jedno od ova dva lica javilo je nekom preko telefona da sam izašao iz lokala. Kasnije dok sam vozio kroz Herceg Novi, nakon sto sam prošao Gradsku kafanu, iza mene se pojavilo crveno vozilo marke opel registarskuh oznaka PG FJ, koje sam prepoznao kao vozilo Uprave policije. Odmah sam znao o čemu se radi. Isto vozilo pratilo me tokom cijelog puta, a ja sam u Zelenici, da bih se udaljio od saradnika službe DB-a koji me je pratio, izvršio preticanje vozila ispred mene", navodi Bajčetić.

On kaže da se vozilo koje ga je navodno pratilo nakon toga parkiralo u Bijeloj.

"Nastavio sam da vozim dok me prije trajekta nije zaustavila patrola saobraćajne policije zajedno sa inspektorom koji se nalazio u neposrednoj blizini. Saopštili su mi da se nisam zaustavio na znak stop u Zelenici kada me je zaustavljao njihov kolega te da sam preticao na punoj liniji. Rekao sam da mi je jasno o čemu se radi, da je sve odrađeno smišljeno, da sam praćen, i da rade samo svoj posao kako bi me pustili što prije. Nakon toga, uslijedilo je novo šikaniranje, gdje su mi tražili u sred dana da se podvrgnem alko testiranju, što sam naravno odbio, jer to za mene predstavlja dodatno poniženje. Nakon toga rečeno mi je da sam lišen slobode, te da moram poći sa njima. I to mi je bilo ok. Više puta sam vidio da ih zove nadređeni i da im govori šta da rade...", dodaje Bajčetić.

Bajčetić dodaje da je nakon toga odveden u stanicu policije u Herceg Novom gdje mu je sudija za prekršaje izrekao novčanu kaznu od 200 eura, a da je policijski službenik tražio kaznu zatvora zbog odbijanja alkotesta.

On smatra da se radi o političkom progonu.

Bonus video: