Tivat: Niko ne haje za komunalne policajce bez licenci

Vozači parkiraju gdje stignu, jer znaju da policajci bez licence nemaju pravo da ih kazne...
174 pregleda 1 komentar(a)
Komunalna policija Tivat, Foto: Siniša Luković
Komunalna policija Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 06.05.2017. 16:06h

Iako je glavna turistička sezona na pragu, u Tivtu vlada komunalni haos jer praktično cijeli sastav Komunalne policije radi bez potrebne licence.

Sem načelnika Veselina Dubljevića i jednog policajca, još niko nije položio stručni državni ispit i stekao licencu.

Prema nezvaničnim informacijama, preostali tivatski komunalni policajci trebalo bi da stručni ispit za sticanje licence kod Uprave za kadrove polažu sredinom maja.

Zbog toga na ulicama, posebno u domenu parkiranja, vlada pravi haos, jer vozači, upoznati sa činjenicom da novoangažovani komunalni policajci nemaju licencu, koriste “pravni vakuum“ i vozila parkiraju gdje stignu, bez straha od kažnjavanja.

Parkirani automobili mogu se vidjeti na trotoarima, zelenim površinama, pješačakim prelazima i mjestima rezervisanim za vozila osoba sa invaliditetom.

Odbornik Bokeškog foruma Andrija Petković kaže da je riječ o “prvorazrednom skandalu”.

"Jer su nadležni u Opštini zaposlili niz osoba u Komunalnoj policiji koje, u momentu kada su uspostavili radni odnos, nisu imale ispunjene osnovne zakonske uslove da dobiju ta radna mjesta jer nisu imali položene stručne ispite, niti stečene validne licence. Zbog toga je Opština na prekršajnom sudu u proteklih nekoliko mjeseci izgubila više od 300 sporova sa građanima koji su se žalili na kazne za nepropisno parkiranje, što su im izrekli nelicencirani komunalni policajci. Neko mora zbog toga da odgovara“, kazao je “Vijestima“ Petković.

On je o radu Komunalne policije govorio i na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta, ali nije dobio konkretne odgovore nadležnih u lokalnoj DPS-SD-HGI vlasti.

Bonus video: