Mještani Park šume Zagorič spriječili sudske vještake da premjere zemljište

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić
113 pregleda 0 komentar(a)
park šuma Zagorič, Foto: Arhiva Vijesti
park šuma Zagorič, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.05.2017. 15:48h

Mještani Park šume u Zagoriču, juče su spriječili sudske vještake da premjere zemljište i imovinu porodice Radenka Marovića, protiv koje su tužbu pokrenuli advokati Stamatovića, kojima je zemlja nedavno vraćena.

Predstavnici mještana i ranije su najavili da neće dozvoliti nikakve aktivnosti službi u naselju i da će spriječiti i svaki pokušaj iseljenja građana.

"Nećemo dozvoliti da u naselje uđu radnici raznih službi, niti da se nešto radi. To je samo jedan od vidova građanske neposlušnosti", kazao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

On je istakao da im se niko od nadležnih nije javljao, ali da su ih iz Glavnog grada tražili da im dostave određenu dokumentaciju.

"Koliko smo u saznanju, gradonačelnik Slavoljub Stijepović, iako nam je na sastanku rekao da imaju malo prostora da nam pomognu, ipak kod nadležnih institucija pokušava da vidi šta se može učiniti povodom našeg slučaja", kazao je Jeremić.

Jeremić je najavio da će mještani nastaviti sa protestnim šetnjama.

On je rekao da građani strijepe da će doći novi nalozi za iseljenje porodica iz tog naselja, ali da neće dozvoliti da se to desi.

Odlukom Vrhovnog suda vraćeno je 125.000 kvadratnih metara u Park šumi Zagorič porodici Vučinić.

Nasljednicima Femije Stamatović rješenjem Ministarstva finansija vraćeno je 160.000 metara kvadratnih zemljišta u Park šumi u Zagoriču.

Brojnim mještanima stiglke su presude da zemlju moraju da plate od 35 do 40 eura po kvadratu, a četvoročlana porodica Vlahović je iseljena iz kuće, jer nijesu imali novca da plate.

Bonus video: