Herceg Novi: Kolektor već sakuplja otpadne vode koje se obrađuju u postrojenju

Spajanjem kolektora na postrojenje u naselju Nemila rješava se problem izlivanja otpadnih voda u more i neprijatnih mirisa
210 pregleda 0 komentar(a)
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, Foto: Slavica Kosić
Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2017. 12:41h

Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i kolektor od Igala do Meljina profunkcionisali su, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Opštini Herceg Novi.

Radi se o testnoj fazi, ali kolektor već sakuplja otpadne vode koje se obrađuju u postrojenju, objasnio je potpredsjednik Opštine Dragan Janković.

Cilj je da se u ovom periodu rad kolektora i postrojenja testira i otklone svi mogući nedostaci pred špic turističke sezone, kada će u gradu biti i do trostruko više ljudi. Spajanjem kolektora na postrojenje u naselju Nemila rješava se problem izlivanja otpadnih voda u more i neprijatnih mirisa.

Janković je podsjetio da je posao na ovom projektu počeo još 2012. godine, a potom je iz različitih razloga produžavan rok za završetak radova.

Preostali, manji dio posla na priključcima i testiranju na ostatku rivijere biće završen nakon sezone, kada će i vode iz tog dijela sistema biti tretirane u postrojenju i tako riješen problem komunalnih otpadnih voda duž hercegnovske obale.

Bonus video: