Demokrate: Renovirana i škola na Ilinom brdu u Pljevljima

"Ova akcija Demokrata značajno će poboljšati uslove za pohađanje nastave u školi na Ilinom brdu", navode iz partije
96 pregleda 0 komentar(a)
škola, Ilino brdo, Foto: Demokratska Crna Gora
škola, Ilino brdo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.05.2017. 13:29h

Od dijela februarske plate osam poslanika Demokratske Crne Gore obnovljena je i škola „Boško Buha“ na Ilinom brdu, u Pljevljima, saopšteno je iz te partije.

"Da su poslanici Demokrata svojim prethodnim akcijama uspjeli u namjeri da postaknu na humanost, svjedoči i činjenica da je ovog puta humani gest Demokrata podržao veliki broj pojedinaca i drugih subjekata, koji su osjetili dug prema budućim generacijama i Pljevljima i zajedno sa naših osam poslanika doprinijeli ovom činu odgovornosti i solidarnosti sa najmlađim generacijama. Obnovljeni su i okrečeni zidovi i plafon učionice, ugrađena regips ploča, urađeno dletovanje i krečenje. Urađen je i pod učionice, hoblovan je i lakiran, a prozori učionice ofarbani su. Demokrate su učionicu ove škole opremile i sa novih šest klupa, ormarom, katedrom, kao i sa 13 novih stolica. Takođe, Demokrate su izdvojile sredstva i za krečenje plafona i zidova u hodniku škole", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Osnovna škola „Boško Buha“ ima i zbornicu u kojoj je izbetoniran pod površine 10m2, nakon čega je i ta prostorija okrečena.

"Od sredstava koje su izdvojile Demokrate i subjekti koji su osjetili potrebu da pomognu obnavljanje škole, ispred škole je izgrađena i mala staza od betona. Ova akcija Demokrata značajno će poboljšati uslove za pohađanje nastave u školi na Ilinom brdu", dodaje se u saopštenju.

Demokrate su u okviru akcije "Naše plate za đake prvake“ obnovili i školu u Stanjevića rupi.

Bonus video: