Krivokapić: Obaveza države je da stvori ambijent za nesmetan rad novinara

On je dodao da su oni mediji koji kritički opserviraju društvene procese predmet stalnog pritiska u raznim oblicima - od fizičkih ugrožavanja do raznih formi latentnih pritisaka
0 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.05.2017. 15:04h

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić uputio je čestitke svim medijima i novinarima u Crnoj Gori povodom trećeg maja - Svjetskog dana slobode medija.

"Sloboda medija i sloboda izražavanja predstavljaju fundamentalne indikatore demokratičnosti jednog društva. U današnjem vremenu, medijski poslenici koji se rukovode profesionalnom etikom izloženi su raznim pritiscima, a njihova bezbjednost i dostojanstvo često bivaju ugroženi. Pogoršanje stanja medijskih sloboda u Crnoj Gori konstatuju i kredibilne međunarodne organizacije u svojim godišnjim izvještajima. Posljednji je izvještaj Reportera bez granica gdje su Bosna i Hercegovina i Srbija na 65. i 66. a Crna Gora na 106 mjestu. Zahvalni smo kritičkim i slobodnim medijima u Crnoj Gori koji su pri vrhu u profesionalnom izvještavanju, dok istovremeno vlast vodi slobodu medija prema samom dnu na skali kredibilnih međunarodih organizacija", kazao je Krivokapić.

On je dodao da su oni mediji koji kritički opserviraju društvene procese predmet stalnog pritiska u raznim oblicima - od fizičkih ugrožavanja do raznih formi latentnih pritisaka.

"Obaveza cjelokupnog društva i države jeste stvaranje ambijenta za nesmetan rad i profesionalno i objektivno izvještavanje novinara. Uvjeren sam da će završeni i trajući integracioni procesi, dati snažan poticaj slobodi medija kao i ukupnoj demokratizaciji društva“, poručio je Krivokapić.

Bonus video: