Brajović: Slobodni mediji i novinari su od nemjerljivog značaja za dalji napredak Crne Gore

Prema Brajovićevim riječima, načela istine i objektivnosti moraju biti osnov i vodilja svim medijima u procesu informisanja građana, kako zbog vrijednosti novinarske profesije, tako i zbog realne i nepristrasne slike o razvojnom putu države, koja se šalje svijetu
50 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.05.2017. 18:18h

Profesionalni, odgovorni i slobodni mediji i novinari su od nemjerljivog značaja za dalji napredak Crne Gore, ocijenio je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

On je svim medijima u Crnoj Gori čestitao 3.maj - Svjetski dan slobode medija.

Prema njegovim riječima, načela istine i objektivnosti moraju biti osnov i vodilja svim medijima u procesu informisanja građana, kako zbog vrijednosti novinarske profesije, tako i zbog realne i nepristrasne slike o razvojnom putu države, koja se šalje svijetu.

"Zato očekujem da će se poslenici javne riječi, ponašati profesionalno, kao činioci važnih društvenih promjena, i boriti se za istinu i demokratizaciju procesa informisanja", poručio je Brajović.

On je kazao da vjeruje da će se kroz taj proces, doprinositi otklanjanju grešaka u širenju informacija, udruživanjem oko najvrijednijih načela i medijskih etičkih principa.

Bonus video: