Ljumović: Sloboda i dijalog su vrijednosti koje promovišemo i za koje zajedno radimo

Kako je rekao, znajući da slobodni i profesionalni mediji omogućavaju otvorenu javnu debatu o pitanjima od najšireg interesa, očekivano je da svi segmenti društva kontinuirano preduzimaju aktivnosti neophodne za unapređenje ostvarivanja slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava
58 pregleda 0 komentar(a)
Janko Ljumović, Foto: Gov.me
Janko Ljumović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.05.2017. 15:08h

Unaprijeđenje medijskog i društvenog ambijenta nije samo dužnost već opredjeljenje u kojem sve aktivnosti, u skladu sa evropskim standardima, predstavljaju očuvanje civilizacijskih vrijednosti na kojima se razvija crnogorsko društvo, poručio je ministar kulture, Janko Ljumović.

On je povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija, uputio čestitku svim poslenicima javne riječi, uz želje da svojim profesionalnim izvještavanjem i njegovanjem visokih produkcionih standarda doprinose demokratskom razvoju crnogorskog društva ka porodici evropskih naroda.

"Sloboda i dijalog, kao temeljni principi vizije savremenih medija, vrijednosti su koje promovišemo i za koje, zajedno, radimo“, naveo je Ljumović.

Kako je rekao, znajući da slobodni i profesionalni mediji omogućavaju otvorenu javnu debatu o pitanjima od najšireg interesa, očekivano je da svi segmenti društva kontinuirano preduzimaju aktivnosti neophodne za unapređenje ostvarivanja slobode izražavanja kao osnovnog ljudskog prava.

„Unaprijeđenje medijskog i društvenog ambijenta Ministarstvo kulture i Vlada Crne Gore ne doživljavaju samo kao dužnost već kao opredjeljenje u kojem sve aktivnosti, u skladu sa evropskim standardima, predstavljaju očuvanje civilizacijskih vrijednosti na kojima se razvija crnogorsko društvo“, rekao je Ljumović.

Oni je poručio da Ministartsvo i Vlada podržavaju i ohrabruju svaki dijalog i konstantne napore medijskih subjekata na jačanju samoregulatornih mehanizama i principa utemeljenih na visokim etičkim i profesionalnim standardima, a sve u funkciji rješavanja mnogobrojnih dilema i izazova s kojim se svi suočavaju.

Bonus video: