Prvi maj u Ulcinju slavilo deset hiljada turista

Da su Kosovari uglavnom birali Ulcinj za proslavu prvomajskih praznika, Vijestima je potvrdio i direktor Turističkog centra Kosova Škeljzen Rizaj
167 pregleda 6 komentar(a)
Velika plaža, Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Velika plaža, Ulcinj, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.05.2017. 18:29h

Na ulcinjskoj rivijeri trenutno odmara više od deset hiljada turista, uglavnom sa Kosova, iz Bosne , Albanije i Srbije. Direktor lokalne TO Fuad Hadžibeti kazao je da zvanični podaci, prema bukingu, govore da u gradu boravi oko osam hiljada turista.

"Hoteli Otrant i Albatros su krcati kao i većina privatnog smještaja koji gravitira Pristanu. Ne treba zaboraviti ni mnoge vikendaše u Štoju i okolini koji prvomajske praznike tradicionalno obilježavaju u Ulcinju", kazao je Hadžibeti Vijestima.

Da je Ulcinj napravio dobru uvertiru pred sezonu svjedoče gužve u saobraćaju, lokalima i restoranima i na šetalištima i plažama.

Da su Kosovari uglavnom birali Ulcinj za proslavu prvomajskih praznika, Vijestima je potvrdio i direktor Turističkog centra Kosova Škeljzen Rizaj.

"Dosta ljudi odavde pošlo je za Ulcinj. Dobar znak za sezonu", kazao je Rizaj.

Prvi i drugi maj u Ulcinju se tradicinalno slave na Adi Bojani, Velikoj plaži i uvali Valdanos u krugu rodbiner i najbližih prijatelja.

U hotelu Otrant organizovan je feat Bamboo – May Fest 2017, na čuvenoj Kopakabani tradicionalni prvomajski uranak i gostovanje poznatih bendova i pjevača iz zemlje i inostranstva, u Riva hotelu May the party be awesome i u hotelu Cruiser – May Party.

Turistička Organizacija, uz podršku Opštine Ulcinj, i ove godine zvanično je otvarila turističku ljetnju sezonu tradicionalnom manifestacijom Svi za Turizam. Manifestacija je počela 29.aprila, Sajmom domaće radinosti i obilježavanjem Međunarodnog dana plesa 30.aprila.

Narednih dana, do sedmog maja u okviru manifestacije, biće organizovani simpozijumi *Servantes kroz vrijeme* i *Pomorstvo Ulcinja*, festival starogradske pjesme, modna revija i izložba Dolcinium Art.

Bonus video: