Dragan Dubljević dizajnirao skuter i čeka rezultate

Učesnici igre kreiraju električni skuter po sopstvenom ukusu i taj skuter i osvoje ukoliko dospiju u vrh liste po broju glasova
160 pregleda 11 komentar(a)
Dragan Dubljević, Foto: Privatna arhiva
Dragan Dubljević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.04.2017. 11:21h

Dragan Dubljević iz Podgorice još danas ima priliku da osvoji električni skuter i to može da ostvari jedino uz podršku publike koja će glasati za njegov dizajn.

Ovaj mladić je DJ, tonac, režiser, organizator, radio voditelj, urbani baštovan, programer... Za sebe kaže da se u nekim od tih djelatnosti ostvario profesionalno, a neke je naučio jer nije imao sredstava da plaća određene usluge. Oni koji ga poznaju, kažu da je uporan u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Tako je riješio da osvoji električni skuter i tokom aprila je aktivno radio na kampanji kojom je promovisao svoj rad, ne bi li provozao skuter kroz Podgoricu.

Skuter koji želi je nagrada firme Bolt Mobility. Oni organizuju mjesečno takmičenje, tokom kojeg učesnici kreiraju skuter po sopstvenom ukusu i taj skuter i osvoje ukoliko dospiju u vrh liste po broju glasova. Na takmičenje se prijavio iz više razloga, a jedan od njih je što, kako je rekao, stvarno ima želju da koristi prevozno sredstvo na električni pogon.

„Takvo prevozno sredstvo odgovara mom načinu života i kretanja. Inače, koristim biciko kao glavno prevozno sredstvo, jer time izbjegavam stresne situacije koje nastaju vožnjom u kolima, koje su svakodnevica u gradskoj zoni. Istovremeno, time održavam i kondiciju, jer mnogo vremena provodim sjedeći za računarom“, kazao je on „Vijestima“.

Dubljević korištenjem električnog skutera želi i da uštedi.

„Vožnja i održavanje automobila je veliki trošak, a i ne treba mi za poslove kojima se bavim. Ovakav skuter je idealan za Podgoricu. Mogao bih otići i do primorja sa jednim punjenjem baterije“, kaže on. Dodatan motiv da se prijavi na takmičenje za Dubljevića je želja da smanji karbonski otisak, zbog čega je dobio podršku muzičara i ekološkog aktiviste Ramba Amadeusa.

Učesnici takmičenja firme Bolt Mobility kreirajući dizajn mogu da biraju boje motora, felgi, sjedišta, mogu da odaberu dodatnu opremu - kacigu, vjetrobran, grijač sjedišta, dodatak za stvari. Mogu da odluče i koliko kilometara žele da pređu sa jednim punjenjem baterije, ograniče brzinu...

Motor skutera ima jedinstven displej, koji je zapravo telefon sa Android aplikacijom.

Dubljević je mladić koji voli izazove, što je još jedan od razloga da se prijavi na takmičenje. Da bi postigao uspjeh, trebalo je da uradi odličan marketing i animira korisnike na Fejsbuku, ali i na ulici.

Osim što je vodio kampanju na Fejsbuku, Dragan je na glasanje za njegov dizajn skutera ljude pozivao i na ulici, lijepio je plakate kroz grad, dijelio flajere po ulici, kafićima… Za njegov dizajn može se glasati na https://goo.gl/kUUY7Y.

Bonus video: