Podjele po mjeri dijela vrha Saveza sindikata?

Sjednicu je napustio i predsjednik jedne od najbrojnijih sindikanih organizacija - Centra bezbjednosti Bijelo Polje Tomislav Jovanović, koji je bio nezadovoljan načinom organizacije sjednice
103 pregleda 1 komentar(a)
Bogdan Krgović, Foto: Jadranka Ćetković
Bogdan Krgović, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.04.2017. 18:15h

Za predsjednika Opštinskog sindikalnog povjereništva u Bijelom Polju juče je izabran Milenko Beko Marković, šef sindikalne podružnice CEDIS za Bijelo Polje.

Bivši predsjednik Sindikata Bijelo Polje Bogdan Krgović, koji je ranije razriješen sa te funkcije, kazao je da je izbor bio nelegitinam i nestatutaran.

“Ta odluka je nezakonita jer je moj izbor na to mjesto legitiman do 2019. godine. Podsjećam da su Osnovni, a potom i Viši sud u Bijelom Polju poništili odluku o mom razrješenju i da je takva odluka nezakonita do konačne odluke suda," kazao je Krgović, i dodao da je prije glasanja napustio sjednicu.

Sjednicu je napustio i predsjednik jedne od najbrojnijih sindikanih organizacija - Centra bezbjednosti Bijelo Polje Tomislav Jovanović, koji je bio nezadovoljan načinom organizacije sjednice.

“Moje članstvo je diskriminisano jer nismo upoznati sa dnevnim redom i nismo mogli da predložimo predstavnika”, kazao je Jovanović. On je pojasnio da je sa imenima predloženih kandidata upoznat na sjednici.

“Smatram da su pozivi i radni materijal upućivani selektivno onima koji će podržati predložene kandidate, a koje je predložilo rukovodstvo Saveza samostalnih sindikata Crne Gore. Ovakvim nestatutarnim odlukama su narušeni međuljudski odnosi unutar sindikalnog povjereništva Bijelo Polje,“ zaključio je Jovanović.

On tvrdi da to vodi podjelama u Opštinskom sindikalnom povjereništvu, zarad, kako tvrdi, ličnih interesa pojedinaca iz rukovodstva Saveza samostalnih sindikata.

Bonus video: