Parking servis Herceg Novi: U planu izgradnja mini, nadzemnih i podzemnih garaža

Direktor Parking servisa Batrić Kontić je naveo da su cijene parkiranja u Herceg Novom povoljnije nego u drugim primorskim opštinama, a u odnosu na Budvu i Dubrovnik da su višestruko niže
149 pregleda 1 komentar(a)
Parking Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Parking Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 28.04.2017. 14:32h

Parking studija za Herceg Novi, koju je izradila Agencija za izgradnju i razvoj grada pokazala je da je gradu neophodno 8.160 parking mjesta, a da Parking servis sada obezbjedjuje samo 1.500 mjesta.

Samostalni saradnik za saobraćaj u Agenciji Bojan Vukičević na današnjoj konferenciji za novinare objasnio je da je na nekim mjestima, kao što su naselja Topla 2, Igalo i Crveni krst nemoguće proširiti kapacitete, pa će biti uveden Smart parking sistem - mini garaže koje omogućavaju smještaj većeg broja vozila na jednom mjestu.

Stanari će, ako se odluče za kupovinu mini garažu morati da izdvoje oko 5.000 eura.

U planu je i izgradnja podzemnih i nadzemnih garaža na prostoru između zgrada Opštine i Pošte, kod pijace u Igalu i na glavnoj autobuskoj stanici, koje bi finasirao Parkin servis, ali i kroz privatno javno pratnerstvo.

Direktor Parking servisa Batrić Kontić je naveo da su cijene parkiranja u Herceg Novom povoljnije nego u drugim primorskim opštinama, a u odnosu na Budvu i Dubrovnik da su višestruko niže.

Od prvog juna će se primjeniti ljetni cjenovnik usluga parkiranja, koje se u crvenoj zoni za sat koštati 80 centi, sada iznose 60 centi, dok u žutoj zoni karta će koštati 50 ,a sada košta 40 centi. Dnevna karta će poskupiti za euro i iznosiće pet eura, kazao je Kontić.

Sa jednom beogradskom firmom u pregovorima su za nabavku softvera kako bi omogućili strancima da telefonom plaćaju parkiranje, što sada nije moguće.

Nisu sigurni da će ovaj plan biti ispunjen do turističke sezone, ali će povećati broj kontrolora, koji će sa fiskalnom kasom na parkingu turistima naplaćivati usluge.

Za vrijeme Prvomajskih praznika, Parking servis neće naplaćivati usluge svojim korisnicima. Besplatno parkiranje biće u nedjelju, ponedeljak i utorak.

Bonus video: