Djeca Seferovića svega željna

“Od 113 eura socijale ne mogu obezbijediti ni najosnovnije, a kamoli sakriti probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo. Najviše boli što su djeca svega željna, najviše spokojnog i bezbrižnog djetinjstva koje im je siromaštvo otelo”, kazao je Seferović “Vijestima”
64 pregleda 6 komentar(a)
seferovićo, Foto: Privatna arhiva
seferovićo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.04.2017. 19:26h

Rožajcu Rahmanu Seferoviću najveći je san da njegova porodica dobije krov nad glavom koji ne prokišnjava.

Petočlana porodica se prije nekoliko godina iz trošne barake preselila u kućerak sagrađen od pomoći koju su sakupile humanitarne organizacije.

U nedovršenom zdanju opremljena je samo jedna soba u kojoj dijele brige koje život donosi.

“Od 113 eura socijale ne mogu obezbijediti ni najosnovnije, a kamoli sakriti probleme sa kojima se svakodnevno suočavamo. Najviše boli što su djeca svega željna, najviše spokojnog i bezbrižnog djetinjstva koje im je siromaštvo otelo”, kazao je Seferović “Vijestima”.

Rekao je da su, pored hrane i školskog pribora, djeci koja imaju između 6 i 13 godina najpotrebnija obuća i odjeća.

“Volio bih i kada bih mogao da im opremim bar još jednu sobu, da mogu na miru da uče. I kupatilo, makar bojler. Mokri čvor je samo nužno postavljen, skoro ništa nije opremljeno. Grijemo vodu u šerpama i tako se kupamo. Kada bih uspio da opremim kupatilo i dječju sobu imao bih koliko-toliko mirniji san“, kazao je Seferović.

On kaže da brine da će i malo pokućstva koje imaju propasti ako ne riješi pitanje krova koji prokišnjava.

“Od socijalnih primanja mogu samo da izmirim račune koji su toliko veliki da za hranu ne ostaje skoro ništa“, rekao je Seferović.

Njegovu porodicu godinama pomaže Humanitarna organizacija Rožaje.

Direktor Jusuf Ćatović pokrenuo je akciju prikupljanja novca kako bi se riješili bar neki problemi Seferovića .

“Riječ je o jednoj dobroj porodici koja živi u izuzetno teškim uslovima. Pored jednokratnih pomoći, ovog proljeća je neophodno obezbijediti krovnu konstrukciju kako bi se sačuvao kućerak koji su jedva stekli i opremilo kupatilo. Apelujem na sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu”, poručio je Ćatović.

Bonus video: