Apel beranskim lovcima: Medvjed prešao na reon Bjelasice

„Upozoravaju se lovci i čobani da je na snazi strogi lovni zabran i da se pridržavaju lovačkog kodeksa, jer je medvjed zakonom zaštićena vrsta“ – kazao je Radiju Berane predsjednik lovačkog društva u ovom gradu Milić Ojdanić
240 pregleda 11 komentar(a)
mrki medvjed, Foto: Shutterstock.com
mrki medvjed, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.04.2017. 14:46h

Lovačka organizacija Berane obavijestila je lovce i čobane koji gravitiraju na reonu Bjelasice da je jedan takozvani čipovani medvjed iz Nacionalnog parka Biogradska gora prešao na tu teritoriju.

U apelu, odnosno upozorenju da se medvjed ne smije odstrijelisti, oni kažu kako su obavještenje o kretanju medvjeda dobili iz Lovačkog saveza Crne Gore.

„Upozoravaju se lovci i čobani da je na snazi strogi lovni zabran i da se pridržavaju lovačkog kodeksa, jer je medvjed zakonom zaštićena vrsta“ – kazao je Radiju Berane predsjednik lovačkog društva u ovom gradu Milić Ojdanić.

On je upozorio na sve manju populaciju divljih životinjskih vrsta na području kojim gazduje ovo lovačko udruženje, ali nije mogao da precizira šta je tome uzrok.

Ojdanić je objasnio da beransko udruženje lovaca ima devedeset članova, kao i da imaju lovočuvarsku službu, koja se bori pritiv krivolova.

„Lovočuvari će izaći na teren i propratiti kretanje čipovanog medvjeda koji je prešao iz Nacionalnog parka. Uradićemo sve da ga zaštitimo, dok sam ne pronađe put nazad u svoje stalno stanište“ – kazao je Ojdanić.

Bonus video: