Farmu magaraca posjetili naučnici i diplomate, ali ne i gradonačelnik

Farmu je za dvije godine posjetilo više od 26 hilada ljudi, a farma je posvećena pomoći porodicama koje imaju djecu sa problemom autizma, dok su drugima donirali značajne količine mlijeka
98 pregleda 16 komentar(a)
farma magaraca, bal magaraca, Foto: Boris Pejović
farma magaraca, bal magaraca, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.04.2017. 08:16h

Darko Saveljić, vlasnik Farme magaraca Martinići, pozvao je gradonačelnika Danilovgrada, Branislava Đuranovića, da posjeti farmu koja će 26. aprila obilježiti dvije godine postojanja.

Kako je naveo, farmu je za dvije godine posjetilo više od 26 hilada ljudi, a farma je posvećena pomoći porodicama koje imaju djecu sa problemom autizma, dok su drugima donirali značajne količine mlijeka.

"Na Farmi je tridesetak od ukupno oko 150 magaraca koliko procjenjujemo da ih ima u cijeloj državi, zaštitili smo jednu od najugroženijih životinjskih vrsta od izumiranja", naglasio je u pozivu Đuranoviću.

Takođe, farmu su do sada više puta posjetili predstavnici diplomatskog kora u Crnoj Gori, kao i mnogi ugledni naučnici iz države i inostranstva.

"Farma je u novembru 2016. godine doživjela planetarnu slavu kada je preko servisa agencije Frans Pres za nju moglo da sazna tri milijarde ljudi iz više od pet hiljada medija a koja je prevedena na više od četrdeset jezika. Svi najpoznatiji svjetski mediji objavili su priču o Farmi, uključujući i globalni pretraživač Yahoo", kazao je Saveljić.

Priča o farmi je, nakon proglašenja nezavisnosti, bila planetarno najraširenija vijest iz naše države.

"Mi smo uspjeli bez ičije podrške, Farma je postala popularna, Farmu nedjeljom obiđe oko 200 posjetilaca a radnim danima organizovano, vrtići i škole, do 300 djece dnevno. Farma je postala kroz prodaju mlijeka samoodrživa. Za Danilovgrad i našu Farmu je čuo svijet, imamo brojne najave stranih turista ovoga ljeta", poručio je gradonačelniku Danilovgrada.

Ipak, dodao je da farme nema na zvaničnom sajtu Turističke organizacije Danilovgrada, kao ni već dvije godine u biltenu koji izlazi povodom Dana Opštine Danilovgrad.

"Poštovani gospodine Đuranović, iskreno se pitam što još treba da se desi da bi posjetili našu Farmu? Čisto da dođete da vidite, da pitate kako smo, kako bi to uradio svaki gradonačelnik u opštini gdje su Ostrog i Farma magaraca najprepoznatije turističke destinacije?" upitao je Saveljić i još jednom pozvao gradonačenika da se upozna sa radom farme.

Bonus video: