Hrvatski brod od 19. maja na liniji Bar-Bari

Mediji u Hrvatskoj objavili su da će liniju održavati Jadrolinijin brod „Dubrovnik“ koji nastavlja i s održavanjem već postojeće linije Dubrovnik – Bari
116 pregleda 6 komentar(a)
brod Dubrovnik, Foto: Screenshot (YouTube)
brod Dubrovnik, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.04.2017. 16:50h

Čelnici AD Barska plovidba i riječke brodarske kompanije “Jadrolinija” potpisali su u Rijeci ugovor o međusobnoj saradnji, po kojem se od 19. maja obnavlja saobraćaj na pomorskoj liniji Bar-Bari do novembra. Ova feri linija je u prekidu od 3. decembra prošle godine jer feribot “Sveti Stefan II” nije dobio klasu od klasifikacionog društva Biro Veritas , što mu je onemogućilo dalju plovidbu na liniji uspostavljenoj 18. juna 1965.

Iz uprave AD Barska plovidba proošle sedmice su objavili da će od poslovne saradnje sa “renomiranom i najstarijom feri kompanijom na Jadranu” imati isključivo korist, dodajući da i dalje traže adekvatnu zamjenu za starog “Sveca”-ispituju tržište polovnih feri brodova.

Mediji u Hrvatskoj objavili su da će liniju održavati Jadrolinijin brod „Dubrovnik“ koji nastavlja i s održavanjem već postojeće linije Dubrovnik – Bari, a koja će se produžiti do kraja novembra.

“U razdoblju sezone brod „Dubrovnik“ uplovljavaće u luku Bar dva puta nedeljno, a u vansezonskom razdoblju jedanput. Barska plovidba će za Jadroliniju obavljati poslove agenture, prodaje usluga i promocije međunarodnih linija;2 preniijeli su hrvatski mediji.

Bonus video: