Radmila Vojvodić rektor do 2020. godine

Kako je saopšteno iz UCG, odluku o izboru rektora Upravni odbor je donio nakon sprovedene procedure, uz mišljenje Senata UCG koje je podržalo Razvojni program UCG kandidata za rektora
183 pregleda 32 komentar(a)
Radmila Vojvodić, Foto: Vlada Crne Gore
Radmila Vojvodić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.04.2017. 16:23h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) jednoglasno je izabrao Radmilu Vojvodić za rektora UCG za mandatni period od 2017. do 2020. godine.

Mandat rektora počinje 21. avgusta i trajaće tri godine.

Kako je saopšteno iz UCG, odluku o izboru rektora Upravni odbor je donio nakon sprovedene procedure, uz mišljenje Senata UCG koje je podržalo Razvojni program UCG kandidata za rektora.

Vojvodić je redovan je profesor Fakulteta dramskih umjetnosti UCG, pozorišni reditelj i dramski pisac.

Univerzitetsku karijeru započela je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu.

Uz umjetničku karijeru na nekadašnjem jugoslovenskom kulturnom prostoru, nastavila je da se bavi pedagoškim radom i na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju bila jedan od inicijatora osnivanja Odsjeka za režiju.

Za redovnog profesora Fakulteta dramskih umjetnosti izabrana je 2010. godine, od kada je birana za dekana u dva mandata.

Bila je i član Savjeta za visoko obrazovanje, kao i Upravnog odbora UCG.Za rektora UCG izabrana je 15. aprila 2014. godine.

Autor je drama Princeza Ksenija od Crne Gore (1993), Montenegrini (1998), Montenegro blues (2005), Everyman Đilas (2013).

Predstave koje autorski potpisuje učestvovale su i nagrađivane na mnogim nacionalnim i međunarodnim festivalima. Dobitnik je brojnih stručnih i društvenih priznanja i najviše državne – Trinaestojulske nagrade (1997).

Bonus video: